Δημιουργήστε το σκηνικό ενός spa στο σπίτι

Δημιουργήστε το σκηνικό ενός spa στο σπίτι

Ακολουθήστε ένα εβδομαδιαίο τελετουργικό περιποίησης και θα δείτε τα οφέλη στην επιδερμίδα αλλά και στην ψυχολογία σας.

«Η αναμονή της εμπειρίας ενός απολαυστικού τελετουργικού σάς βοηθά να νιώσετε ότι έχετε τον έλεγχο της καθημερινότητάς σας. Εξασφαλίζουν, ότι είστε δραστήριες, ενεργητικές και δεν αντιδράτε μόνο σε ό,τι σας προκύπτει», λέει η ψυχολόγος Donna Dawson .

«Στις μέρες μας, οποιοσδήποτε μπορεί να μας βρει ανά πάσα στιγμή. Κλείστε την πόρτα του μπάνιου και δώστε στον εαυτό σας λίγο από το χρόνο που έχει ανάγκη. Ο προσωπικός χρόνος χωρίς διακοπές σάς βοηθάει να συγκεντρωθείτε και να ανακαλύψετε ξανά την πνευματική σας ηρεμία. Σας βοηθάει να επιβραδύνετε τους ρυθμούς σας δημιουργώντας μία μικρή διακοπή, όταν το μυαλό σας είναι υπερβολικά κουρασμένο.»

«Πρώτα δημιουργήστε ένα περιβάλλον spa. Αποσυνδέστε την τηλεόραση και το τηλέφωνο, βάλτε χαλαρωτική μουσική και ανάψτε ένα κερί. Όλα αυτά δείχνουν ότι εξασφαλίζετε χρόνο και χώρο που τον αφιερώνετε αποκλειστικά σε εσάς. Συνειδητά και σκόπιμα χαλαρώστε. Απαλλαγείτε από όλα τα άγχη της εβδομάδας», λέει η Beata Aleksandrowicz μία από τις κορυφαίες θεραπεύτριες μασάζ στην Αγγλία.

Και τότε είστε έτοιμες να ξεκινήσετε το τελετουργικό σας.