Διαλέξτε το σωστό foundation με τη βοήθεια του make-up artist Δημήτρη Γιαννέτου

Διαλέξτε το σωστό foundation με τη βοήθεια του make-up artist Δημήτρη Γιαννέτου

Μάθετε που πρέπει να δοκιμάστε την απόχρωση του make up και τι άλλο πρέπει να λάβετε υπόψη πριν το αγοράσετε.

«Πολλές γυναίκες συνηθίζουν να δοκιμάζουν την απόχρωση του make up στο χέρι τους. Αυτό είναι λάθος. Το σωστό σημείο για να δοκιμάσετε ένα fond de teint ώστε να βρείτε τη σωστή απόχρωση για εσάς είναι στο κόκαλο της κάτω γνάθου, στο πίσω μέρος σχεδόν κάτω από τα αυτιά» λέει ο make-up artist της L' Oreal Paris Δημήτρης Γιαννέτος.

«Συνήθως η επιδερμίδα του προσώπου είναι λίγο πιο λευκή απ' ότι αυτή του σώματος. Λϊγο η χρήση των αντηλιακών, λίγο η προσοχή που δίνουν όλες οι γυναίκες στην επιδερμίδα του προσώπου, δημιουργούν αυτήν την διαφορά» παρατηρεί ο Δημήτρης και συνεχίζει «Το λάθος που γίνεται, λοιπόν, είναι το εξής: Όταν η επιλογή της βάσης που φοράτε είναι πιο ανοιχτή σας κάνει να φαίνεστε πιο έντονα βαμμένες. Άρα, το χρώμα που επιλέγετε θα πρέπει να είναι πιο κοντά στο χρώμα του σώματος σας, έτσι ώστε να δίνει ενιαία εικόνα».

«Αυτό που πρέπει να πετύχετε είναι το χρώμα να σβήνει και να γίνεται ένα με το δέρμα σας. Μην αφήσετε το χρώμα της επιδερμίδας σας να σας παρασύρει σε λάθος επιλογή απόχρωσης. Το ότι έχετε ροζ δέρμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε και ροζ foundation. Κάτι τέτοιο θα κάνει το ροζ ακόμη πιο έντονο. Σε αυτήν την περίπτωση ισχύει το ακριβώς αντίθετο για παράδειγμα, ώστε να ισορροπήσει. Χρειάζεστε ένα προϊόν που έχει μέσα του κίτρινο. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι το make-up το χρησιμοποιούμε πολύ και για διορθωτικούς σκοπούς» καταλήγει ο Δημήτρης.