Αντιγράψτε βήμα-βήμα το smoky Χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ του YSL

Αντιγράψτε βήμα-βήμα το smoky Χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ του YSL

Ο European Make Up artist του οίκου Yves Saint Laurent, Fred Letailleur βρέθηκε στην Αθήνα και μας έδειξε πως θα δημιουργήσουμε το Χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ του οίκου.

Η έμπνευσή της Χριστουγεννιάτικης συλλογής μακιγιάζ του Yves Saint Laurent προέρχεται από το κλασσικό ανδρικό κοστούμι tuxedo, το οποίο ο σχεδιαστής πρότεινε στις γυναίκες τη δεκαετία του 60, σοκάροντας την Παριζιάνικη κοινωνία. Ως φυσικό επακόλουθο αυτού τα βασικά χρώματα στις παλέτες που προτείνει για τις γιορτές είναι οι διαφορετικές αποχρώσεις του μαύρου και του άσπρου για τολμηρά smoky eyes.

Ο Fred Letailleur, που βρέθηκε στην Αθήνα μας έδειξε πως θα δημιουργήσουμε το κλασικό μακιγιάζ της συλλογής και στη συνέχεια πρόσθεσε κάποιες πινελιές πάνω στο ίδιο μακιγιάζ για να μας δώσει μία πιο extreme εκδοχή του. Δείτε τες και διαλέξτε όποια σας ταιριάζει.

DSC00798
DSC00799
DSC00800

Αρχικά έδωσε σχήμα στα φρύδια που όπως είπε «Είναι πολύ βασικά στο μακιγιάζ, ειδικά φέτος». Ξεκίνησε με το μολύβι περιμετρικά του ματιού και οι μικρές γραμμές του στο άνω βλέφαρο έμοιαζαν να γίνονται μία μουτζούρα μέχρι να αρχίσει να τις απλώνει και να τους δίνει σχήμα με το πινέλο κυρίως στη βάση των βλεφαρίδων επάνω και στην εξωτερική γωνία του ματιού.

DSC00801
DSC00802
DSC00803
DSC00804

Γεμίζοντας το καπάκι με χρώμα που ντεγκραντάρει όσο ανεβαίνει, ολοκλήρωσε την ένταση του δουλεύοντας το με τα πινέλα μέσα στην κόγχη του ματιού με το ανοιχτό μαύρο της παλέτας Palette Noir Terriblement - 5 Color Eye Shadow Palette. Επιλέγοντας ένα ακόμη από τα μαύρα της ίδιας παλέτας –αυτή τη φορά με απαλό shimmer- πρόσθεσε λάμψη σε όλο το κινητό βλέφαρο.

DSC00805
DSC00806
DSC00807
DSC00808

Για μία πιο avant-garde εκδοχή συνέχισε από αυτό το look προσθέτοντας πιο πολλά και έντονα μαύρα πάντα από την ίδια παλέτα. Αυτή τη φορά τα πινέλα του δεν έμειναν μέσα στα πλαίσια της κόγχης του ματιού, αλλά έφυγαν στα πλαϊνά και μέχρι ψηλά στα φρύδια. Για την εσωτερική γωνία των ματιών επιλέχθηκε μία στρώση από τη λευκή σκιά της παλέτας που δημιούργησε τη διαβάθμιση του χρώματος και έδωσε φως.

DSC00809
DSC00810
DSC00811
DSC00812

Η μάσκαρα Volume Effet Faux Cils Shocking σε πολλές στρώσεις, δουλεύτηκε τόσο από πάνω όσο και από κάτω και ολοκλήρωσε το look των ματιών.

DSC00814
DSC00815
DSC00816
DSC00817

Στα μήλα δεν μπήκε έντονο χρώμα, αλλά αρκέστηκε σε λίγα περάσματα πούδρας με το πινέλο ψηλά στο πλάι, όπως και στο κόκκαλο της μύτης και το μέτωπο.

DSC00818
DSC00820
DSC00824

Τέλος, στα χείλη εφαρμόστηκε με πινελάκι το κραγιόν Rouge Volupte σε απαλή απόχρωση και από πάνω μπήκε το lip-gloss Golden Gloss White Shimmering Gold που έδεσε τη γυαλάδα του φυσικού με τη λάμψη του λευκού-χρυσού, αφήνοντας ταυτόχρονα τα μάτια να κυριαρχούν στο Χριστουγεννιάτικο look του Yves Saint Laurent.