Tea time στην ομορφιά

Tea time στην ομορφιά

Μπορεί να μην είστε στην Αγγλία, αλλά το τσάι ζει και βασιλεύει παντού. Ειδικά στα προϊόντα ομορφιάς.

Πολλά προϊόντα ομορφιάς αναφέρονται στο τσάι, αξιοποιώντας τα ευεργετικά του συστατικά - καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πολυφαινόλες, ουσίες που διαθέτουν ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας. Υπάρχουν κάποια δεδομένα για το τσάι, όμως, που καλό είναι να τα γνωρίζετε:

Όλα τα είδη του τσαγιού -μαύρο, πράσινο, λευκό- προέρχονται από τον ίδιο ασιατικό θάμνο -Camellia sinensis-, αλλά διακρίνονται μεταξύ τους, καθώς δεν παράγονται από το ίδιο μέρος του φυτού, ενώ διαφέρει αρκετά και ο τρόπος επεξεργασίας τους.

• Το λευκό τσάι προκύπτει χωρίς ζύμωση, με την απλή ξήρανση, δηλαδή, των μπουμπουκιών και των νεαρών φύλλων του θάμνου, η συλλογή των οποίων είναι ιδιαίτερα κοπιαστική, γι' αυτό άλλωστε είναι και το ακριβότερο τσάι του εμπορίου. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πολυφαινόλες, γι' αυτό τα καλλυντικά προϊόντα με λευκό τσάι προστατεύουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα και τη βοηθούν να διατηρεί τη φωτεινότητά της.

•Το πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες και ενδείκνυται για ευαίσθητα δέρματα καθώς έχει και καταπραϋντικές ιδιότητες. Το συναντάμε πολύ συχνά επίσης σε καλλυντικά που έχουν τονωτικές και ενυδατικές ιδιότητες για την επιδερμίδα.