Μάθετε τα μυστικά του eyeliner από τον make-up artist Γρηγόρη Πυρπύλη

Μάθετε τα μυστικά του eyeliner από τον make-up artist Γρηγόρη Πυρπύλη

Μιλήσαμε με τον Γρηγόρη Πυρπύλη, Senior Make-up Artist της Maybelline New York, και μας είπε τα πάντα για το eyeliner, τις μορφές του αλλά και τον εύκολο και σωστό τρόπο να το φορέσετε.

«Στην αγορά μπορεί κανείς να βρει eyeliner σε διάφορες μορφές, σε στυλό, gel, μαρκαδοράκι» λέει ο Γρηγόρης και διευκρινίζει «Tα πιο 'νέα' στην αγορά είναι αυτά σε μορφή gel, τα οποία είναι σε βαζάκι και έχουν μεγάλη σταθερότητα στο αποτέλεσμα. Κάποια από αυτά συνοδεύονται από ειδικό πινελάκι και υπόσχονται επαγγελματικό αποτέλεσμα, το οποίο και δίνουν εάν ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία -όπως το gel eyeliner studio drama».

Για τον τρόπο που πρέπει να εφαρμόζεται το eyeliner o Γρηγόρης συμβουλεύει «Το πιο σημαντικό μυστικό για ωραία γραμμή eyeliner είναι να παίρνετε λίγη ποσότητα αρχικά και να δουλεύετε από την εξωτερική γωνία του ματιού προς τα μέσα, και όχι αντίθετα. Έτσι, έχετε περισσότερη ποσότητα στην εξωτερική γωνία όπου και γίνεται το 'σήκωμα' του ματιού και πηγαίνοντας προς τα μέσα έχετε πιο λεπτή γραμμή. Με ότι έχει μείνει πάνω στο πινελάκι, κάνετε το τελείωμα προς τα έξω με νοητή φορά το ύψος του αυτιού».

Είναι όμως, όλες οι γραμμές eyeliner για όλες τις γυναίκες; Ο Γρηγόρης Πυρπύλης, Senior Make-up Artist της Maybelline New York εξηγεί « Όσες γυναίκες έχουν αρκετό χώρο στο καπάκι του ματιού, δηλαδή μεγάλη απόσταση μεταξύ φρυδιού και βλεφαρίδων, μπορούν να κάνουν και πιο χοντρή γραμμή. Όσες όμως έχετε μικρή απόσταση, πρέπει να κάνετε πολύ λεπτή γραμμή γιατί αλλιώς θα 'κλείσετε' το βλέμμα σας. Και εκείνες που έχουν πιο στρόγγυλα μάτια, καλό είναι να δουλεύουν το eyeliner από τη μέση προς τα έξω, και όχι από την εσωτερική γωνία για να μην τονίσουν το πρόβλημα».