Απαλλαγείτε από τις κύστες στο πηγούνι

Απαλλαγείτε από τις κύστες στο πηγούνι

Κύστες στο πρόσωπο και γαλακτοκομικά προϊόντα: Κι όμως συνδέονται άμεσα!

Παρατηρείτε τελευταία να εμφανίζονται κάποιες σκληρές, επώδυνες, υπόγειες ατέλειες –κύστες- που μένουν εκεί για εβδομάδες; Τις έχετε δει να εμφανίζονται στο πηγούνι, όπως και στην γραμμή του σαγονιού και του λαιμού. Δεν θέλετε να σας βρούνε οι γιορτές με αυτά και να προσπαθείτε να τα καλύψετε, αλλά δεν καταλαβαίνετε για ποιο λόγο σας έχουν «επισκεφθεί».

Μήπως τελευταία τρώτε περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα από το κανονικό; Αυτές οι κύστες είναι σημάδι ότι η διατροφή σας περιλαμβάνει πιο πολλά γαλακτοκομικά από ό, τι το σώμα σας μπορεί να ανεχτεί. Το δέρμα σας δρα ως απεκκριτικό σύστημα για να απαλλαγείτε από όσα δεν είναι σε συμφωνία με το σώμα σας, κι έτσι όταν καταναλώνετε πάρα πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα, που είναι από τη φύση τους πιο δύσκολο να τα αφομοιώσει, μπορεί να βγουν με τη μορφή της κυστικών ατελειών στην χαμηλή περιοχή του προσώπου.

Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε αν η ακμή κύστεων σας σχετίζεται άμεσα με την πρόσληψη των γαλακτοκομικών προϊόντων, είναι να τα κόψετε εντελώς από τη διατροφή σας για δύο εβδομάδες. Εάν δεν αναπτυχτούν νέες κύστεις, τότε έχετε λύσει το πρόβλημά σας!

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φάτε οποιοδήποτε γαλακτοκομικό καθόλου. Σιγά-σιγά εισάγετε τα γαλακτοκομικά πίσω στη διατροφή σας, και απλά βρείτε το σημείο που ξεκινάει να ξεσπάσει και πάλι. Αυτό είναι το επίπεδο ανοχής του σώματός σας κι εκεί πρέπει να το διατηρήσετε για να έχετε ένα καθαρό πρόσωπο, χωρίς αντιαισθητικά εξογκώματα. Ξεκινήστε σήμερα. Απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι την πρωτοχρονιά. Προλαβαίνετε!