Βρείτε το σωστό χρώμα για τα χείλη σας

Βρείτε το σωστό χρώμα για τα χείλη σας

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες τάσεις στα χρώματα του μακιγιάζ, αλλά το σημαντικότερο είναι όχι να είναι της μόδας αλλά να σας πηγαίνει και να σας κολακεύει.

Υπάρχουν κάποιες αποχρώσεις που κολακεύουν όλες τις γυναίκες σχεδόν: το κλασικό γυαλιστερό ανοιχτό μπορντό, το απαλό διάφανο ροζ και το ανοιχτό μπεζ, σχεδόν nude με ανεπαίσθητες χρυσές λάμψεις. Είναι σίγουρες επιλογές.

Οι πιο ψυχροί τόνοι που έχουν λίγο μπλε μέσα στη σύνθεση τους ταιριάζουν καλύτερα στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και οι πιο ζεστοί τόνοι που έχουν καθαρό κόκκινο και πορτοκαλί μέσα, ταιριάζουν στις σκούρες επιδερμίδες. Έτσι, για παράδειγμα ένα έντονο ζεστό ροζ είναι λίγο πιο ροδακινί, ενώ ένα αντίστοιχο ψυχρό πηγαίνει προς το μοβ.

Για την ημέρα προτιμήστε πιο ζεστές και απαλές αποχρώσεις και για το βράδυ περάστε και σε πιο έντονες που κάνουν αντιθέσεις. Αυτό γιατί το φως της ημέρας είναι διαφορετικό και δεν συγχωρεί ατέλειες, κάτι που δεν ισχύει όσο περνάει η ώρα. Για το βράδυ, λοιπόν, φορέστε φούξια αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και κόκκινο αν είστε πιο σταρένια.

Δεν χρειάζεται να έχετε όλες τις αποχρώσεις κραγιόν, ούτε όλες τις υφές. Μπορείτε να κάνετε μίξεις για να πετύχετε μία ξεχωριστή απόχρωση. Για παράδειγμα ένα πολύ σκούρο κραγιόν που φοράτε το βράδυ σε αποχρώσεις του μπορντό μπορεί να γίνει πιο απαλό με ένα ροζ ή ένα nude που έχετε για τις πρωινές ώρες. Βάλτε το με πινελάκι μέχρι να φτάσετε στο χρώμα που σας αρέσει.