Είναι το σωστό κονσίλερ για σένα;

Είναι το σωστό κονσίλερ για σένα;

Το να διαλέξετε τη σωστή απόχρωση για τον τόνο της επιδερμίδας σας μπορεί να σας μπερδέψει. Πριν το αγοράσετε πάντως δοκιμάστε το.

Υπάρχει τρόπος για να βρείτε τη σωστή απόχρωση κονσίλερ για σας, σύμφωνα με τον τόνο της επιδερμίδας σας αλλά και τη χρήση για την οποία το προορίζετε.

  • Για τους μαύρους κύκλους προτιμήστε κονσίλερ το οποίο είναι ένα τόνο ανοιχτότερο από τον τόνο της επιδερμίδας σας για να φωτίσετε την περιοχή. Το κονσίλερ είναι καλύτερα να μπαίνει μετά το make up γιατί κάνει το φινίρισμα και πρέπει να είναι λίγο ανοιχτότερο από την απόχρωση του make up. Ένα, δύο τόνους το πολύ.
  • Για σπυράκια ή κοκκινίλες, η απόχρωσή του πρέπει να βρίσκεται πολύ κοντά στον φυσικό σας τόνο, (όπως και το φον ντε τεν αν χρησιμοποιήσετε), έτσι ώστε να μην φαίνεται που σταματάει η γραμμή.
  • Για να δοκιμάσετε ένα κονσίλερ, απλώστε κατά μήκος της γραμμής του πηγουνιού (ποτέ δεν δοκιμάζουμε στο χέρι, αφού έχει διαφορετικό χρώμα από του προσώπου).
  • Oσον αφορά το κονσίλερ, στα καταστήματα καλλυντικών μπορείτε να τα δοκιμάζετε επιτόπου, ζητώντας ακόμη και να σας κάνουν ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ.
  • Αν θέλετε να το αγοράσετε από φαρμακείο, διαλέξτε αυτά που περικλείονται σε διάφανη συσκευασία και βάλτε τα δίπλα από το πρόσωπό σας έτσι ώστε να συγκρίνετε το χρώμα. Διαλέξτε κάποιο με κίτρινη βάση για να μπορέσει να καλύψει τις μοβ και μπλε φλεβίτσες που θέλετε να εξαφανίσετε.
  • Αποφύγετε τα προϊόντα τα οποία βγαίνουν σε μία μόνο απόχρωση, αφού το πιθανότερο είναι ότι δεν θα είναι ακριβώς ο τόνος που ψάχνετε. Μείνετε μακριά επίσης από αυτά που έχουν άσπρο ή ροζ χρώμα, αφού το μόνο που κάνουν είναι να αναδεικνύουν τις ατέλειες και όχι να τις καλύπτουν.