Σπιτικές συνταγές ομορφιάς με φράουλες

Σπιτικές συνταγές ομορφιάς με φράουλες

Όσο ακόμα βρίσκετε φρέσκες φράουλες, φτιάξτε μάσκες και scrub και δείτε την επιδερμίδα σας να λάμπει

Scrub για το σώμα

Θα χρειαστείτε: 10 ώριμες φράουλες, 2 κουτ ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι χοντρό αλάτι.

Βάλτε τις φράουλες σε ένα μπωλ. Πολτοποιήστε τις με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν ένας απαλός πουρές. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το χοντρό αλάτι και ανακατέψτε καλάΣτη συνέχεια κάντε μασάζ με το μείγμα στο σώμα σας, δίνοντας έμφαση στις πολύ ξηρές, θαμπές ζώνες, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα, οι φτέρνες. Τρίψτε καλά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Αμέσως θα νιώσετε την επιδερμίδα σας πιο απαλή και αναζωογονημένη.


Μάσκα για λάμψη

Θα χρειαστείτε: 8 φράουλες, 2 κουτ. μέλι, 1 κουτ λάδι jojoba, λίγες σταγόνες λεμόνι (8 σταγόνες αν έχετε ξηρή επιδερμίδα και μια κουταλιά αν έχετε λιπαρή)

Σε ένα μπωλ, λιώστε τις φράουλες με ένα πιρούνι. Ρίξτε το μέλι, το λάδι jojoba και το λεμόνι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώστε τη μάσκα με τα χέρια ή με ένα καθαρό πινέλο σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη για πέντε λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Στεγνώστε το πρόσωπο ταμποναριστά και συνεχίστε με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.


Μάσκα αντιστρές (καταπολεμά τις κοκκινίλες)

Θα χρειαστείτε: μισό φλιτζάνι φρέσκες φράουλες, 1 κουτ. sour cream (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ), 2 κουτ. μέλι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και τον λαιμό και αφήστε τη για 20 λεπτά. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε την επιδερμίδα.


Μάσκα αναζωογόνησης

Θα χρειαστείτε: 8 φράουλες, 1 κουτ. μέλι, 2 κουτ. αμυγδαλέλαιο, 1 ασπράδι αυγού

Χτυπήστε το ασπράδι με το μίξερ χειρός, μέχρι να πάρετε μια ελαφριά μαρέγκα. Σε ένα μπωλ, λιώστε τις φράουλες, ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, λίχνετε σταδιακά το μείγμα με τις φράουλες μέσα στην μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, για να μην «κάτσει». Απλώστε την μους φράουλα στο πρόσωπό σας, αφήστε τη για 20 λεπτά και ξεβγάλετε.