Bronze beauty: όσα θέλετε να ξέρετε για την μπρονζέ πούδρα

Bronze beauty: όσα θέλετε να ξέρετε για την μπρονζέ πούδρα

Πώς να τη φορέσετε σωστά και ποιες έκλεψαν την καρδιά μας αυτό το καλοκαίρι

«Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες με την μπρονζέ πούδρα είναι ότι υπερβάλλουν στην ποσότητα», μας λέει ο Βαγγέλης Θώδος, Senior Makeup Artist & Training Manager του Dolce&Gabbana Makeup, ο οποίος μας έδωσε πολύτιμα tips για τέλειο μπρονζέ look. «Δύο πράγματα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας: να χρησιμοποιείτε ένα φαρδύ πινέλο (όσο πιο καλής ποιότητας αντέχει το budget σας) και να ξεκινάτε με την λιγότερη ποσότητα πούδρας που γίνεται. Είναι πιο εύκολο να χτίζετε την ένταση του χρώματος σταδιακά, παρά να την αφαιρείτε.

Στο εμπόριο θα βρείτε μπρονζέ πούδρες σε διαφορετικές αποχρώσεις για τις ανοιχτόχρωμες και τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες- σας προτείνω να επιλέξετε μια που να είναι λίγο πιο "τσιμπημένη" από το φυσικό σας χρώμα, που θα αποδώσει αυτό το sunkissed αποτέλεσμα- στη συλλογή Dolce&Gabbana Makeup υπάρχει η απόχρωση Cashmere που είναι -κυριολεκτικά- μπαλαντέρ. Πώς απλώνετε την μπρονζέ πούδρα: ακολουθείτε τη λογική του ρουζ, και ποτέ σε όλο το πρόσωπο. Την απλώνετε στα ζυγωματικά, στους κροτάφους και στη ράχη της μύτης, εκεί, δηλαδή που σας αρπάζει ο ήλιος, όταν βγείτε να κάνετε μια βόλτα έξω για δέκα λεπτά.

Ένα από τα αγαπημένα tricks των makeup artists που αναδεικνύουν το μπρονζέ χρώμα της επιδερμίδας είναι, μετά την μπρονζέ πούδρα να βάλουν ακριβώς πάνω στα ζυγωματικά λίγο ρουζ- προσωπικά μου αρέσει να αναμειγνύω δύο τόνους, ένα ροζ και ένα ροδακινί» συμβουλεύει ο Βαγγέλης Θώδος.

Από τις νέες αφίξεις στις καλοκαιρινές συλλογές μακιγιάζ, υπήρξαν κάποιες μπρονζέ πούδρες που δοκιμάσαμε, έκλεψαν την καρδιά μας και σας τις προτείνουμε:

collageNEW

1. Chanel Harmonie Poudre de Soleil, με πέντε ντεγκραντέ αποχρώσεις που ντύνουν την επιδερμίδα με υπέροχο μπρονζέ χρώμα και λάμψη. 2. Estée Lauder Soft Duo Bronzer, δύο αποχρώσεις που γίνονται μία και δίνουν φυσικό, ματ, ηλιοκαμένο χρώμα. 3. Lancôme Star Bronzer Intense Pinceau Magique, το μαγικό πινέλο για το πρόσωπο κα το σώμα παραμένει και αυτό το καλοκαίρι ανάμεσα στα best sellers της μάρκας, δίνει ανάλαφρο μπρονζέ αποτέλεσμα και διαθέτει SPF10. 4. Dolce&Gabbana Makeup Glow Bronzing Powder,Cashmere, μια ντελικάτη φόρμουλα που "ζεσταίνει", δίνει αυτό το sunkissed look. 5. Guerlain Terracotta Summer 2012, σε super size για το πρόσωπο και το σώμα, αγκαλιάζει την επιδερμίδα με ένα πέπλο λάμψης και την τυλίγει με την εξωτική εξωτική ευωδιά του αρώματος Aqua Allegoria Lys Soleia. 6. Clinique Superbalanced Powder Bronzer, μπρονζέ πούδρα σε σκόνη που εκτός από το ηλιοκαμμένο χρώμα που δίνει, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα. 7. Yves Saint Laurent Terre Saharienne Collector, εμπλουτισμένη με pigments που αντανακλούν το φως, δίνει διάφανη μπρονζέ λάμψη στο πρόσωπο και σβήνει τις ατέλειες - στα plus, ότι διαθέτει SPF12.