Όμορφα μαλλιά μετά το καλοκαίρι

Όμορφα μαλλιά μετά το καλοκαίρι

Ο Αργύρης Ραφτόπουλος, Επικεφαλής τομέα Ομορφιάς ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, μας δίνει πολύτιμα tips

Το τέλος του καλοκαιριού συχνά μας αφήνει με μαλλιά θαμπά, άτονα, που μπερδεύονται εύκολα και με χρώμα που έχει ξεθωριάσει αισθητά. Πριν αγχωθείτε γιατί στο budget σας δεν χωράει άμεσα ένα ραντεβού με τον ειδικό, ακολουθείστε τις φυσικές λύσεις που μας έδωσε ο Αργύρης Ραφτόπουλος, Επικεφαλής τομέα Ομορφιάς ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, οι οποίες είναι σούπερ αποτελεσματικές:

1) Καταναλώνετε και πάλι φρούτα και λαχανικά σε μεγάλες ποσότητες και πίνετε φυσικούς χυμούς. Πάντα ξεκινάμε την αποκατάσταση από μέσα προς τα έξω. Κόψτε για λίγο το κόκκινο κρέας (για διάστημα 15 ημερών) και το χοιρινό και προσθέστε κοτόπουλο και ψάρι της αρεσκείας σας. Έτσι θα πάρετε τις απαραίτητες βιταμίνες, αμινοξέα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός για να ανακάμψει.
2) Λούζεστε μόνο με απαλά σαμπουάν για 2-3 εβδομάδες και πάντοτε δύο χέρια. Μη λούζεστε κάθε μέρα και μην ξεχνάτε ποτέ μετά το λούσιμο να βάζετε μάσκα, έχοντας αντικαταστήσει το conditioner για ένα μήνα μετά τις διακοπές. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει συνήθως αρκετά περισσότερο από ό, τι μας υπόσχεται η ετικέτα.
3) Αγοράστε βιολογικό αμυγδαλέλαιο από κάποιο φαρμακείο ή από βιολογικά προϊόντα και αιθέριο έλαιο πορτοκάλι. Για 100 ml ρίξτε 10-15 σταγόνες αιθέριου ελαίου μέσα και κάθε φορά πριν τη χρήση ανακινείστε. Τρεις φορές την εβδομάδα περνάτε τα μήκη και τις άκρες και μία από αυτές και τη ρίζα με μερικές σταγόνες λάδι, κάνοντας πολύ ελαφρύ μασάζ για να πάει παντού. Το αμυγδαλέλαιο θα σας δώσει πάλι δύναμη, στιλπνότητα και θα αναγεννήσει τα μαλλιά σας. Το αιθέριο έλαιο πορτοκάλι με την πολύτιμη αντιοξειδωτική βιταμίνη C θα δώσει λάμψη και θα κάνει τα μαλλιά σας όμορφα. Κάντε το σαν θεραπεία για ένα μήνα.


«Είμαι σίγουρος πως μετά από όλα αυτά που είναι τόσο απλά, γρήγορα κι ευχάριστα τα μαλλιά σας θα γίνουν αγνώριστα και καλύτερα από πριν!» μας είπε ο Αργύρης Ραφτόπουλος. «Αν χρειαστεί ενημερώστε τον κομμωτή σας για ένα φρεσκάρισμα στο κούρεμα, κατά προτίμηση προτού ξεκινήσετε τη θεραπεία, ίσα-ίσα για να καθαρίσουν τα κατεστραμμένα μαλλιά και η ψαλίδα και να απολαύσετε τη θεραπεία!»


Και μην ξεχνάτε: Στο Τμήμα Κομμωτικής-Hair Styling του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορείτε να γίνετε επιτυχημένες Hair Stylists δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες από το χώρο της Ομορφιάς!