5 χρήσιμα tips για να επιλέξετε - και να φορέσετε- το lip gloss σας

5 χρήσιμα tips για να επιλέξετε - και να φορέσετε- το lip gloss σας

Από τον Creative Makeup Director της Estée Lauder, Tom Pecheux 

«To lip gloss είναι ένας εύκολος τρόπος για να δείχνετε περιποιημένη χωρίς να έχετε προσπαθήσει πολύ. Και σίγουρα δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτό το προϊόν. Το lip gloss όχι απλώς δίνει φως αλλά προσθέτει και αισθησιασμό στο πρόσωπο.Για μένα, μια γυναίκα που φοράει ένα απαλό gloss μοιάζει σα να θέλει να φιληθεί!» λέει ο διάσημος makeup artist και Creative Makeup Director της Estée Lauder, Tom Pecheux, ο οποίος δίνει 5 έξυπνα tips για αυτό το must του νεσεσέρ μας.


1. Για χρώμα έντονο και με διάρκεια. Αν φοράτε ένα δυνατό χρώμα, όπως πχ ένα κόκκινο, χρησιμοποιήστε πρώτα ένα μολύβι χειλιών για να εξασφαλίσετε το πιο ματ και σταθερό τελείωμα.


2. Για χρώμα πλούσιο και glossy. Αν θέλετε ένταση στο χρώμα αλλά το εφέ ενός gloss, φορέστε το αφού πρώτα έχετε απλώσει το αντίστοιχο κραγιόν. Έτσι θα έχετε επιτύχει πλούσιο χρώμα αλλά θα δώσετε λάμψη και «διάσταση» στα χείλη σας.


3. Για διάφανο χρώμα. Επιλέξτε ένα lip gloss που σας δίνει τη δυνατότητα να "χτίσετε" το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Που μπορείτε, δηλαδή, να επιτύχετε από ένα διάφανο μέχρι ένα βαθύ χρώμα, απλά περνώντας διαδοχικές στρώσεις του.


4. Πώς θα επιλέξετε απόχρωση. Πιστεύω πως μια γυναίκα θα πρέπει να φοράει όποιο χρώμα της αρέσει και νιώθει όμορφη με αυτό, ανεξάρτητα από τον τόνο της επιδερμίδας της. Και αυτό, γιατί το gloss δεν είναι τόσο "βαρύ" όσο ένα κραγιόν, οπότε φορέστε ό,τι σας αρέσει. Δείτε το σα μια ευκαιρία να πειραματιστείτε με το look σας.


5. Για να πιο «γεμάτα» χείλη. Δοκιμάστε το εξής: χρησιμοποιώντας ένα nude lip gloss, περάστε το περίγραμμα των χειλιών σας. Αυτό αμέσως θα δείτε πως τους δίνει ένα πιο γεμάτο σχήμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πιο σκούρο gloss για να τα γεμίσετε. Καθώς περνάει η ώρα, αυτό το χρώμα θα "απλωθεί" απαλά προς το nude και τα χείλη θα δείχνουν γεμάτα και αισθησιακά.