Tips για τέλειο γατίσιο βλέμμα

Tips για τέλειο γατίσιο βλέμμα

Από την διάσημη makeup artist, Charlotte Tilbury

Η υπερταλαντούχα makeup artist, Charlotte Tilbury, έχει αδυναμία στο "γατίσιο" βλέμμα (δηλαδή τη γραμμή eyeliner που είναι ελαφρά τραβηγμένη προς τ αέξω και πάνω), το έχει "ανεβάσει" πολλές φορές στα catwalks και τώρα αποκαλύπτει τα μυστικά για να γίνει τέλειο:


«Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να γυρίσετε τις βλεφαρίδες σας με ένα ψαλιδάκι γιατί αν το κάνετε μετά, θα μουτζουρωθεί το eyeliner- πράγμα που δεν το θέλουμε καθόλου σε αυτό το look. Το πιο σημαντικό, είναι να έχετε στο νεσεσέρ σας το καλύτερο eyeliner που μπορείτε να αγοράσετε. Ανάλογα με το πόσο πιάνει το χέρι σας, ένα υγρό eyeliner δίνει την πιο καθαρή, sharp γραμμή αλλα απαιατεί δεξιοτεχνία. Αν δεν την διαθέτετε, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό μολύβι ματιών. Για να αναδείξετε τα μάτια σας, χρησιμοποιήστε ένα κονσίλερ που δίνει λάμψη και κρατήστε το υπόλοιπο πρόσωπο απλό- ολοκληρώστε το μακιγιάζ με ελάχιστο blush ή πούδρα, για να σμιλέψετε τα ζυγωματικά, και sexy nude χείλη που δεν θα κλέβουν την παράσταση από τα μάτια σας.

Όσο για το χρώμα που σας ταιριάζει, να θυμάστε πως το γατίσιο βλέμμα, κολακεύει όλες τις γυναίκες. Σε γενικές γραμμές, το καφέ της σοκολάτας είναι πιο μαλακό και ταιριάζει σε όλες, ενώ το μαύρο είναι πιο έντονο και σαγηνευτικό. Ως προς το σχήμα, στόχος σας είναι το βλέμμα να δείχνει τραβηγμένο προς τα έξω και ελαφρώς προς τα πάνω- ποτέ προς τα κάτω, είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε στο μακιγιάζ.


Ξεκινήστε από την εσωτερική γωνία του ματιού, τραβήξτε μια λεπτή γραμμή κατά μήκος των βλεφαρίδων και όσο πιο κοντά γίνεται στη ρίζα τους. Στα 3/4 της διαδρομής προς την εξωτερική γωνία ξεκινήστε να δίνετε κλίση προς τα πάνω. Για να δείτε πού θα τελειώνει η γραμμή και πόση κλίση θα έχει, κοιτάξτε τη διαγώνια σε σχέση με τις κάτω βλεφαρίδες, βάλτε μια τελεία στις πάνω βλεφαρίδες, εκεί όπου φαίνεται φυσικό το αποτέλεσμα και ενώστε τη γραμμή, δημιουργώντας ένα V στην εξωτερική γωνία του ματιού. Μπορείτε να το κάνετε όσο διακριτικό ή όσο υπερβολικό θέλετε.


Αν χρησιμοποιείτε eyeliner δεν έχετε να ανησυχείτε για το αν θα μείνει σταθερό το αποτέλεσμα. Αν όμως, χρησιμοποιείτε μολύβι- και επειδή αυτό το look χαρακτηρίζεται από την απόλυτα καθαρή γραμμή- περάστε από πάνω με το πινελάκι λίγο eyeliner σε μορφή τζελ, που και θα εξασφαλίσει σταθερότητα και θα δώσει έξτρα ένταση στο αποτέλεσμα. Είναι το τρικ που χρησιμοποιώ συνέχεια στην Penelope Cruz!



Διαβάστε ακόμα:

Bobbi Brown: «Οι ΒΒ creams είναι τα Spanx του μακιγιάζ»

Κόπηκε το κραγιόν σας; Μην το πετάξετε!

Αντιγράψτε το look: τα απαλά waves της Sarah Jessica Parker