Πώς θα οργανώσετε το νεσεσέρ σας

Πώς θα οργανώσετε το νεσεσέρ σας

Tips από την διάσημη makeup artist, Jeanine Lobell

Είναι μία από τις αγαπημένες makeup experts του Hollywood και ιδρύτρια της εταιρείας καλλυντικών Stila: η Jeanine Lobell μίλησε στο allure και έδωσε μερικά πολύ χρήσιμα tips για να έχουμε (σχεδόν) πάντα σε τάξη το νεσεσέρ μας- και να αποφεύγουμε τα... πολύχρωμα ατυχήματα!


«1. Επιλέξτε ένα νεσεσέρ από υλικό που να καθαρίζεται εύκολα και να μην "ποτίζει" από τις υφές και τα χρώματα (όπως συμβαίνει με το δέρμα ή το βαμβακερό). Έχετε πάντοτε μέσα μερικά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για να το καθαρίσετε αμέσως, σε περίπτωση ατυχήματος.
2. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, όμως οι περισσότερες γυναίκες δεν το κάνουν, πάνω στη βιασύνη τους: τσεκάρετε πάντοτε τα καπάκια των προϊόντων που χρησιμοποιείτε, και βεβαιωθείτε πως έχουν κλείσει καλά. Αν έχετε compact προϊόντα που για κάποιο λόγο δεν κλείνουν καλά, βάλτε τα σε πλαστικά σακουλάκια με zip.
3. Αν παίρνετε μαζί σας πινέλα, καλό είναι να τα βάζετε και αυτά σε πλαστικά σακουλάκια με zip, ώστε αφενός να μην αφήνουν αποτυπώματα με τα υπολείμματα των χρωμάτων το εσωτερικό του νεσεσέρ σας αφετέρουν να μην λερώνονται μεταξύ τους.
5. Μια φορά το μήνα, αδειάζω το νεσεσέρ μου εντελώς και το καθαρίζω με χαρτί κουζίνας και λίγο από το υγρό που καθαρίζω τα πινέλα μου (αν δεν έχετε, μια απλή λοσιόν ντεμακιγιάζ κάνει την ίδια δουλειά). Τέσσερις φορές το χρόνο, κάνω γενική εκκαθάριση: κρατάω το concealer, το bronzer και το blush αλλά ανανεώνω τα υπόλοιπα, βάζοντας ένα κραγιόν και μια σκιά που ξέρω ότι θα φορεθούν πολύ τη συγκεκριμένη εποχή».


Bonus: Τι έχει πάντα στο δικό της νεσεσέρ η Jeanine Lobell

1. Δειγματάκια της αγαπημένης της ενυδατικής. «Για εκεινες τις στιγμές που νιώθετε την επιδερμίδα σας να τραβάει- επίσης, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως μια λύση ντεμακιγιάζ». Δική της αγαπημένη, η Creme de La Mer.
2. Concealer. «Όταν δεν έχω χρόνο για να φτιάξω τη βάση από την αρχή, χρησιμοποιώ το Touche Eclat του Yves Saint Laurent γύρω από τα μάτια και το Cinema Secrets στα σημεία που χρειάζονται κάλυψη- και είμαι έτοιμη».
3. Μάσκαρα. «Έχω πάντα μια ελαφριά φόρμουλα μαζί μου, για να την περάσω πάνω από αυτή που φοράω. Μου αρέσει η Inimable της Chanel γιατί ζωντανεύει τις βλεφαρίδες χωρίς να τις σκληραίνει».
4. Κρεμώδες blush. «Στο τέλος της ημέρας, ένα blush σε σκόνη δεν είναι εύκολο να απλωθεί ομοιόμορφα στο δέρμα. Από την άλλη, με μια κρεμώδη φόρμουλα θα κάνετε πιο εύκολο blending και το αποτέλεσμα θα ειναι διακριτικό και chic».
5. Lip gloss και κραγιόν. «Έχω πάντα ένα lip gloss σε ελαφριά, διάφανη απόχρωση, ένα κλασικό κόκκινο κραγιόν και ένα fun χρώμα, πχ φούξια».
6. Μπατονέτες. «Είναι απαραίτητες για να απομακρύνετε τις μουτζούρες από το μακιγιάζ κάτω από τα μάτια ή να κάνετε blending για ένα smoky αποτέλεσμα».