Φτιάξτο μόνη σου: Bath Butter για την ξηρή, ευαίσθητη επιδερμίδα

Φτιάξτο μόνη σου: Bath Butter για την ξηρή, ευαίσθητη επιδερμίδα

Μια θαυματουργή φυσική συνταγή για σώμα απόλυτα απαλό

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, ένα ζεστό μπάνιο που είναι ό,τι πιο χαλαρωτικό μετά από μια δύσκολη μέρα (ειδικά με τέτοια θερμοκρασία έξω), για εσάς είναι απλά εφιάλτης. Για να σταματήσει να είναι ταλαιπωρία για την επιδερμίδα σας, χρειάζεται να προσθέσετε ενυδατικούς παράγοντες που αποτρέπουν την έξαρση της ξηρότητας και την δυσάρεστη αίσθηση τραβήγματος.

Οι εταιρείες καλλυντικών έχουν δημιουργήσει τέτοιες, αποτελεσματικές φόρμουλες- εμείς εδώ, θα σας προτείνουμε και μια σπιτική συνταγή, ένα bath butter, που επίσης είναι απίστευτα ευεργετική.


Τι θα χρειαστείτε

1/2 φλιτζ. βούτυρο κακάο
1/4 φλιτζ. αγνό έλαιο καρύδας
1 κουτ, έλαιο jojoba ή αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο
(προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο)


Ξεκινάτε λιώνοντας το βούτυρο κακάο με το έλαιο καρύδας σε μπεν μαρί (αν δεν έχετε το ειδικό σκεύος, απλά τοποθετήστε ένα γυάλινο μπωλ πάνω σε μια ματσαρόλα με νερό που σιγοβράζει). Αφού λιώσουν, τα απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το έλαιο jojoba (το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο) και το αιθέριο έλαιο που σας αρέσει. Ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά μέχρι να αρχίσει να κρυώνει το μείγμα. Το βάζετε σε ένα αποστειρωμένο βάζο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και να στερεοποιηθεί.

Από κει και πέρα, μπορείτε να παίρνετε κουταλιές από το bath butter και να τις ρίχνετε στην μπανιέρα σας, σε χλιαρό (πάντα) νερό. Καθώς θα χαλαρώνετε, αυτό το ευεργετικό "βούτυρο" θα ενυδατώνει και θα τρέφει την επιδερμίδα σας- και θα το διαπιστώσετε στο τέλος, καθώς θα δείτε πως θα είναι απίστευτα απαλή, άνετη, χωρίς καμιά αίσθηση τραβήγματος. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως body butter, παίρνοντας μικρή ποσότητα και κάνοντας μασάζ σε νωπό δέρμα μέχρι να λιώσει και να απορροφηθεί.



Διαβάστε ακόμα:

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα-εξπρές για τα σπυράκια

Πώς θα οργανώσετε το νεσεσέρ σας

Φτιάξτο μόνη σου: Το τέλειο lip scrub για τον χειμώνα