Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ

Tips από την διάσημη makeup artist και ιδρύτρια της Stila, Jeanine Lobell

«Όσοι βλέπουν το νεσεσέρ μου συνήθως λένε "Τα πράγματά σου είναι τόσο καθαρά!"» είπε σε συνέντευξή της στο Into The Gloss η makeup artist Jeanine Lobell και έδωσε έξυπνα tips για να έχουμε τα πινέλα μας πεντακάθαρα.


«Τα πινέλα για τα χείλη πρέπει να τα πλένετε συχνά, ειδικά αν αλλάζετε χρώματα κραγιόν συνέχεια, διότι δεν θέλετε να μπερδεύονται μεταξύ τους. Τα πινέλα που χρησιμοποιείτε για προϊόντα που έχουν τη μορφή πούδρας μπορείτε απλά να τα τινάζετε αλλά όσα χρησιμοποιείτε για κρεμώδεις υφές καλό είναι να απομακρύνετε τα κατάλοιπα γιατί στεγνώνουν. Αν δεν το κάνετε, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το πινέλο δεν θα μπορείτε να δουλέψετε καλά το προϊόν, καθώς θα ξεπετάγονται τα ξερά υπολείμματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά διαλύματα για τον καθαρισμό των πινέλων που κυκλοφορούν στην αγορά, όπου απλά βουτάτε μέσα το πινέλο, το σκουπίζετε και είναι έτοιμο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.


Όταν έχω το χρόνο να τα αφήσω να στεγνώσουν όλο το βράδυ, κάνω το εξής: παίρνω το πιο αγνό σαμπουάν που υπάρχει στην αγορά, χωρίς μυρωδιά, και ρίχνω μια μικρή ποσότητα σε απολυτα καθαρό νεροχύτη. Βρέχω τα πινέλα με νερό και τα περνάω από το σαμπουάν κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Τα ακουμπάω μέσα στο νεροχύτη, ανοίγω τη βρύση και τα αφήνω να ξεπλυθούν καλά με το νερό. Μετά παίρνω ένα ένα, πιέζω την άκρη του για να βεβαιωθώ πως δεν υπάρχει αφρός και υπολειμματα σαμπουάν. Διορθώνω τις τριχες τους ώστε να είναι σωστά στη θέση τους, τα τοποθετώ ανάποδα σε ένα ποτήρι και τα αφήνω να στεγνώσουν. Αν το πινέλο είναι διπλό, το αφήνω να στεγνώσει πάνω σε χαρτί κουζίνας.»



Διαβάστε ακόμα

Φτιάξτο μόνη σου: Μάσκα μαλλιών κατά του φριζαρίσματος

Φτιάξτο μόνη σου: Θαυματουργή μάσκα για το hangover

Βελούδινα χέρια το χειμώνα