Makeup vs Concealer: Ποιο φοριέται πρώτo;

Makeup vs Concealer: Ποιο φοριέται πρώτo;

Οι γνώμες των experts διίστανται αλλά υπάρχει ένας "χρυσός κανόνας"

Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα: αν είστε ανάμεσα στις τυχερές με ελάχιστες ατέλειες, απλώστε το concealer τοπικά και συνεχίστε με μια ελαφριά βάση που φωτίζει την επιδερμίδα.


Αν χρειάζεστε μεγαλύτερη κάλυψη, ξεκινήστε απλώνοντας πρώτα το φον ντε τεν σας ώστε να δείτε ποια σημεία χρειάζονται την παρέμβαση του concealer για να "εξουδετερωθούν". Αν έχετε το ειδικό, λεπτό πινελάκι βάλτε μια μικρή ποσότητα προϊόντος τοπικά και στη συνέχεια κάντε καλό blending με απαλές ταμποναριστές κινήσεις- η θερμότητα του σώματος "λιώνει" ακόμα και τις πιο πλούσιες φόρμουλες ώστε να γίνουν ένα με την επιδερμίδα. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να "χτίσετε" την κάλυψη ώστε να είναι αόρατη.


Tip: Το μυστικό όταν επιλέγετε concealer για τα μάτια, είναι να βρείτε την κατάλληλη φόρμουλα για την επιδερμίδα σας (αν, για παράδειγμα έχετε διαπιστώσει πως τα προϊόντα μακιγιάζ που φοράτε στα μάτια σας έχουν την τάση να "λιώνουν", αποφύγετε τις κρεμώδεις φόρμουλες- σε αυτές τις περιπτώσεις, τα highlighers σε μορφή στυλό είναι η ιδανική επιλογή). Το δεύτερο πιο σημαντικό, είναι να φροντίσετε πριν το απλώσετε να έχετε ενυδατώσει την περιοχή με μια κρέμα ματιών, ώστε να είστε σίγουρες πως το concealer σας δεν θα "σπάσει".



Διαβάστε ακόμα

5 tips για βαμμένα μαλλιά

Πώς θα κάνετε τη σκιά σας να μείνει σταθερή

Φτιάξτο μόνη σου: Scrub σώματος με καφέ