Καήκατε από τον ήλιο; Δείτε 4 λύσεις SOS για άμεση ανακούφιση

Καήκατε από τον ήλιο; Δείτε 4 λύσεις SOS για άμεση ανακούφιση

Φυσικές και αποτελεσματικές

Αν βρεθήκατε στη δυσάρεστη θέση η συνάντησή σας με τον ήλιο να κατέληξε σε... κόκκινο συναγερμό, δοκιμάστε αυτές τις 4 φυσικές λύσεις που προσφέρουν άμεση ανακούφιση.

1. Κομπρέσσες με αποβουτυρωμένο γάλα. Το γάλα περιέχει λακτικό οξύ, το οποίο διαθέτει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αναμείξτε ίση ποσότητα γάλα και κρύο νερό, βουτήξτε μια γάζα στο μείγμα και τοποθετήστε τη πάνω στο έγκαυμα. Αφήστε τη για 10 λεπτά και επαναλάβετε αρκετές φορές.

2. Βάλτε μια πατάτα στο ψυγείο και αφού κρυώσει κόψτε τη σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε τη στην επιμαχη ζώνη για λίγα λεπτά- το άμυλο που περιέχει έχει την ιδιότητα να "απορροφά" την αίσθηση καύσου μέσα σε δευτερόλεπτα.

3. Βράστε πράσινο τσάι και αφήστε το στο ψυγείο να κρυώσει. Πάρτε μια γάζα, βουτήξτε τη στο κρύο τσάι και κάντε κομπρέσσες- οι πολυφαινόλες που περιέχει είναι αντιφλεγμονώδεις και δρουν καταπραϋντικά στο ηλιακό έγκαυμα.

4. Κάντε ένα μπάνιο με νιφάδες βρώμης. Γεμίστε τη μπανιέρα με πολύ χλιαρό νερό, και ρίξτε μέσα ένα φλιτζάνι νιφάδες βρώμης και 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το οποίο βοηθάει στο να μείνει απαλή η επιδερμίδα. Βυθστείτε για 10 λεπτά με ένα τέταρτο και θα αιστανθείτε τη διαφορά.

DPG Network