4 τρόποι για να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ

4 τρόποι για να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ

Εύκολα και budget friendly 

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό είναι να καθαρίζετε τα πινέλα που χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ σας μία φορά την εβδομάδα. Αφενός γιατί ένα καθαρό πινέλο δίνει το μάξιμουμ της απόδοσής του στο μακιγιάζ αφετέρου-και το κυριότερο- γιατί προστατεύετε την επιδερμίδα σας από την εισβολή μικροβίων.

Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά προϊόντα που καθαρίζουν τέλεια τα πινέλα και εξουδετερώνουν τα βακτήρια αλλά αν ξεμείνατε, ή το budget σας δεν σας επιτρέπει να αγοράσετε ένα τέτοιο προϊόν, υπάρχουν τρόποι να καθαρίσετε τα πινέλα σας αποτελεσματικά με υλικά από την κουζίνα ή το μπάνιο σας!

1. Σαπούνι μπάρα: Στο νιπτήρα, κάτω από τρεχούμενο νερό, βρέξτε το σαπούνι και το πινέλο σας (προσοχή, μόνο τις τρίχες του πινέλου), ακουμπήστε το πάνω στο σαπούνι και καθαρίστε το κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Κάντε μασάζ με τα δάχτυλά σας στις τρίχες, ξεβγάλετε καλά, στεγνώστε ταμποναριστά πάνω σε χαρτί κουζίνας και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς, τοποθετώντας το οριζόντια πάνω σε μια πετσέτα.

2. Στην κουζίνα σας: πάρτε ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα, βρέξτε το ελαφρά και βάλτε πανω ελάχιστο σαπούνι για τα πιάτα. Βρέξτε το πινέλο σας και καθαρίστε το πάνω στο σφουγγαράκι, με το σαπούνι, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάλετε καλά και στεγνώστε όπως είπαμε πιο πάνω.

3. Στην κουζίνα σας ΙΙ: Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπωλάκι, βουτήξτε το πινέλο σας (αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός για να καθαρίσετε τα μικρά πινέλα, με τα οποία απλώνετε το eyeliner και το κραγιόν), και δουλέψτε το με κυκλικές κινήσεις πάνω σε ένα σφουγγαράκι κουζίνας. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

4. Στην κουζίνα και το μπάνιο σας: Αν θέλετε ένα και μοναδικό προϊόν καθαρισμού, αναμείξτε ίση ποσότητα σαμπουάν με ελαιόλαδο, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και έχετε έτοιμο το καθαριστικό πινέλων σας! Απλά βουτάτε μέσα το νωπό πινέλο (μόνο τις τρίχες), το δουλεύετε πάνω σε ένα σφουγγαράκι μέχρι να απομακρυνθεί το μακιγιάζ, ξεβγάζετε με χλιαρό νερό και αφήνετε να στεγνώσει φυσικά.