Φτιάξτε την τέλεια φυσική μάσκα για τον τύπο των μαλλιών σας!

Φτιάξτε την τέλεια φυσική μάσκα για τον τύπο των μαλλιών σας!

Εύκολα και απλά

Ξέρουμε πως αγαπάτε να δοκιμάζετε φυσικές συνταγές ομορφιάς για την επιδερμίδα και τα μαλλιά, και είμαστε σίγουρες πως αυτές που ακολουθούν θα σας ενθουσιάσουν για έναν λόγο παραπάνω: διότι έχουν την υπογραφή της mask mixologist Samira Asemanfar του The Broot, του διάσημου hair mask bar στην Santa Monica, που περιποιείται τις πελάτισσές του μόνο με φυσικές μάσκες!

Επιλέξτε, λοιπόν, τη μάσκα που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας και δείτε τα φυσικά blends να τα μεταμορφώνουν!

Για λεπτά μαλλιά

"Η μπανάνα, το αυγό και τα έλαια κάνουν θαύματα στα λεπτά μαλλιά" λέει η Asemanfar στο site bellasugar. "Η μπανάνα είναι μια από τις καλύτερες συνταγές της φύσης για τα λεπτά μαλλλιά, το αυτό περιέχει πρωτείνες που δίνουν δύναμη, λάμψη, όγκο και υφή ενώ τα έλαια προσφέρουν ενυδάτωση."

Ευαίσθητο τριχωτό

Αν έχετε φαγούρα και νιφάδες, χρειάζεστε μια μάσκα πλούσια σε θρεπτικά έλαια όπως το έλαιο καρύδας, jojoba και το ελαιόλαδο. "Η μαγιονέζα και τα αβοκάντο είναι επίσης εξαιρετικά φυσικά conditioner βαθιάς θρέψης που κάνουν καλό στην επιδερμίδα του κεφαλιού" εξηγεί η ειδικός.

Μαλλιά που σπάνε

Αν οι σπασμένες άκρες έχουν γίνει μόνιμο καθεστώς, δοκιμάστε μια μάσκα πλούσια σε πρωτείνες, που θα δυναμώσει τα μαλλιά. Και σε αυτή την περίπτωση, το αυγό και η μαγιονέζα είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών που εμποδίζουν ορατά την ψαλίδα και το σπάσιμο.

Ξηρά, θαμπά μαλλιά

Χρειάζεστε οπωσδήποτε ενυδάτωση και θρέψη. Ετοιμάστε τη συνταγή που προτείνει η ειδικός και θα δείτε με τα μάτια σας τη διαφορά:

Αναμείξτε 1/2 αβοκάντο, 1/4 φλιτζ. μαγιονέζα, 1 κουτ. γλυκού έλαιο καρύδας, 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού μέλι και λίγο νερό. Βρέξτε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό για να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας. Απλώστε τη μάσκα σε όλο το μήκος των μαλλιών και χτενίστε τα με απαλές κινήσεις ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάλτε ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου και αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά- ακόμα καλύτερα θα είναι αν έχετε την υπομονή να ζεσταίνετε το κεφάλι σας με το πιστολάκι ώστε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να απορροφήσουν τα συστατικά. Στη συνέχεια ξεβγάλετε τη μάσκα πμε κρύο νερό ώστε να κλείσουν τα λέπια της τρίχας και να "κλειδώσουν" την ενυδάτωση, συνεχίστε με το conditioner που χρησιμοποιείστε και κάντε το τελευταίο ξέβγαλμα.