Γιατί τα μαλλιά μας σταματούν να μακραίνουν;

Γιατί τα μαλλιά μας σταματούν να μακραίνουν;

Οι πραγματικοί λόγοι που εμποδίζουν την τρίχα να αναπτυχθεί

Οι περισσότερες από εμάς επιθυμούν σαν τρελές μακριά υγιή μαλλιά. Καμιά φορά όμως όσο κι αν προσπαθούμε τα μαλλιά μας παραμένουν στάσιμα και παρότι ο χρόνος περνά, δεν μεγαλώνουν ούτε χιλιοστό. Είναι δυνατόν να παραμένουν στο ίδιο μήκος; Και όμως είναι. Ακόμη και αν έχουμε βαμμένα μαλλιά και βλέπουμε τη ρίζα να κατεβαίνει αυτά δεν λένε να μακρύνουν!

Τι φταίει;

-Δεν τα κόβετε στις άκρες. Δεν θέλει πολύ. Μη φοβάστε. Ίσα ίσα ένα εκατοστό άντε δύο κάθε τρεις μήνες. Θα μακραίνουν πιο πολύ από ό, τι τα κόβετε.

-Το DNA. Η κληρονομικότητα και οι προδιαγραφές του σώματος. Η τρίχα όλων των ανθρώπως δεν είναι ίδια. Κάποιες είναι προγραμματισμένες να αντέχουν μέχρι ένα ορισμένο μήκος και κάποιες άλλες ανάλογα με τη σύστασή τους απλά μακραίνουν πιο πολύ.

-Η ηλικία. Όσο μεγαλώνουμε η τρίχα εξασθενεί. Χοντραίνει και γίνεται πορώδης ενώ παράλληλα οι ρίζες αποδυναμώνονται.

-Είτε λόγω ταλαιπωρίας (βαφές, πιστολάκι) είτε λόγω προδιαγραφών, τα μαλλιά σπάνε όταν φτάνουν σε ένα ορισμένο ύψος. Δεν αντέχουν να μακρύνουν άλλο.

-Είναι σημάδι κακής υγείας, έλλειψης βιταμινών και κούρασης ή και κατάθλιψης.

-Εξαντλητικές δίαιτες. Αποδυναμώνεται το σώμα και δεν παίρνει τα απαραίτητα συστατικά. Τα μαλλιά είναι από τα πρώτα πράγματα που την... πληρώνουν.

-Δερματικά προβλήματα του κεφαλιού: Ξηροδερμία, σμηγματόρροια, ψωρίαση.

- Το λούσιμο και το χτένισμα. Δηλαδή, όταν τα αποφεύγετε. Το δέρμα και οι ρίζες πρέπει να αναπνέουν. Είναι καλό να μην κάνετε πάνω από 3 μέρες να λουστείτε και να χτενίζεστε 2 φορές τη μέρα έστω.

Διαβάστε ακόμη:

5 έξυπνα τρικς για να καλύψεις τις ενοχλητικές άσπρες τρίχες

Μαλλιά... κουρασμένα; Δείτε τα να αλλάζουν μέσα σε 7 λεπτά!