Υπάρχει γιαούρτι στο ψυγείο; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για την ομορφιά σας!

Υπάρχει γιαούρτι στο ψυγείο; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για την ομορφιά σας!

4 πανεύκολες συνταγές για πρόσωπο, σώμα, μαλλιά!  

Είναι μία από τις πιο ευεργετικές τροφές για τον οργανισμό μας αλλά και για την επιδερμίδα μας: ενυδατώνει, καταπραύνει τα εγκαύματα, αναπλάθει, καταπολεμά τα σπυράκια και την πρόωρη γήρανση- κάνει σχεδόν τα πάντα για την ομορφιά μας!

Αν λοιπόν υπάρχει γιαούρτι στο ψυγείο σας, δείτε 4 έξυπνους τρόπους που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

1. Στα χέρια σας: Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι γιαούρτι με μια κουταλιά του γλυκού μέλι, και χρησιμοποιήστε το ως φυσική μάσκα για ενυδάτωση και θρέψη- είναι ιδανική για τα χέρια μας που ταλαιπωρούνται συνεχώς εντός αλλά και εκτός σπιτιού.

2. Στο πρόσωπό σας: Απλώστε το σκέτο στην επιδερμίδα σας και το γιαούρτι θα αναλάβει να συσφίγξει τους πότους και να καθαρίσει την επιδερμίδα σας- αφαιρέστε το με χλιαρό νερό μετά από 15 λεπτά. Το λακτικό οξύ που περιέχει θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα κάνοντας την πιο απαλή και αναζωογονητική απολέπιση στο πρόσωπό σας!

3. Στην επιδερμίδα του κεφαλιού: Ναι, το γιαούρτι είναι ένα εξαιρετικό conditioner. Αφού λουστείτε, απλώστε το σε βρεγμένα μαλλιά, αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά και ξεβγάλετε. Αν έχετε τάση για φαγούρα και ξηροδερμία, απλώστε το γιαούρτι και στην επιδερμίδα του κεφαλιού- τα προβιοτικά θα την ανακουφίσουν αισθητά.

4. Πόδια: Αναμείξτε γιαούρτι με καρύδια περασμένα από το blender, και έχετε έτοιμο στο λεπτό ένα scrub ιδανικό για τις τραχές περιοχές, όπως οι φτέρνες και οι κάλλοι. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να απλώσετε στη συνέχεια και την μάσκα μέλι-γιαούρτι για ενυδάτωση και θρέψη- το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!