Πώς πρέπει να περιποιείσαι το πρόσωπό σου για να είναι πάντα λαμπερό και ενυδατωμένο

Πώς πρέπει να περιποιείσαι το πρόσωπό σου για να είναι πάντα λαμπερό και ενυδατωμένο

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και δε θα γκρινιάξεις ποτέ ξανά για την θαμπή επιδερμίδα σου.

Ό,τι εποχή του χρόνου και να είναι, ό,τι τύπο δέρματος και να έχεις, ό,τι δουλειά και να κανείς, η καθαριότητα του προσώπου είναι για σένα κάτι που δεν πρέπει να αναβάλλεις ή να ξεχνάς! Πρέπει να είναι μέσα στη ρουτίνα σου πρωί και βράδυ ώστε να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα ,ιδρώτα,βρωμιά και ρύπανση που έχει μαζέψει το δέρμα σου όλη την μέρα.

Τα βήματα είναι απλά : καθαρισμός,τόνωση,ενυδάτωση και ανάλογα με το δέρμα απολέπιση.

Ο καθαρισμός προετοιμάζει το δέρμα να δεχτεί μετά την κρέμα ή τον ορό! Με τον πρωινό καθαρισμό θα φύγουν τα υπολείμματα της νυχτερινής κρέμας και του σμήγματος , ενώ με τον βραδινό θα απομακρύνεις make up, σκόνη, κ.α και θα αφήσεις το δέρμα να ανασάνει.

Extra tip:

Αν έχεις ξερό ή ευαίσθητο δέρμα βάζε γαλάκτωμα και μετά eau micellaire.Αν έχεις μεικτό ή λιπαρό δέρμα, ξεβάψου με χλιαρό νερό και καθαριστικό σε μορφή αφρού ή τζελ και ξέπλυνε καλά.

Το πρώτο βήμα έγινε !Χρειάζεται μετά οπωσδήποτε να βάλεις λοσιόν τονωτική,γιατί θα πάρει ότι δεν καθαρίστηκε καλά πριν με το πλύσιμο, επαναφέρει το PH ,την οξύτητα του δέρματος στο φυσιολογικό, το ηρεμεί (πχ ροδόνερο) ή ξεμπλοκάρει τους πόρους σε ένα λιπαρό δέρμα (εκεί θα βάλεις λοσιόν με οξέα φρούτων ).

Ανεξάρτητα με το δέρμα πάντα πάντα ενυδατώνω! Κάθε πρωί πρέπει να βάζεις κρέμα με δείκτη αντιηλιακής προστασίας τουλάχιστον SPF20 .Εννοείται ότι και τα λιπαρά δέρματα αφυδατώνονται και έχουν ανάγκη από υγρασία αλλιώς θα βγάλουν περισσότερο σμήγμα. Αν αφήσεις το δέρμα χωρίς να το ενυδατώσεις δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το κρύο, τις αλλαγές θερμοκρασίας, ή τη ζημιά από τον ήλιο το καλοκαίρι και τότε κάνει αλλεργίες πιο εύκολα, ή κάνει πιο γρήγορα ρυτίδες.

Σε ένα λιπαρό δέρμα θα διαλέξω το βράδυ ή μια κρέμα σε μορφή τζελ ή έναν ορο πχ με υαλουρονικό. Σε ένα ευαίσθητο δέρμα, ξερό ,με κοκκινίλα μία πιο πλούσια κρέμα,με πανθενόλη, αλλαντοίνη, πολυυδροξυοξεα(PHA).

Τι κάνω με την απολέπιση;

Δεν χρειάζεται κάθε μέρα να κάνεις απολέπιση σε ένα μικτό δέρμα ή λιπαρό γιατί υπάρχει κίνδυνος να το ξηράνεις. Τρεις φορές την εβδομάδα το πολύ. Κάνε scrub μετά το πλύσιμο και πριν τη λοσιόν.Σε ένα ξηρό δέρμα προτίμησε να διώξεις με πιο μαλακό τρόπο τα νεκρά κύτταρα χρησιμοποιώντας μια μάσκα ενζυμικής απολέπισης που θα την αφήσεις λίγα λεπτά ,θα την ξεπλυνεις με χλιαρό νερό και μετά θα βάλεις την κρέμα σου.

Ευχαριστούμε την Αργυρή Καπελλάρη, Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο
Β. Σοφίας 77, Αθήνα Τ: 210-7246452, Λ. Κηφισίας 293, Κηφισιά Τ: 210-6232422