Πόδια ερεθισμένα από το ξύρισμα; Σου έχουμε τις λύσεις!

Πόδια ερεθισμένα από το ξύρισμα; Σου έχουμε τις λύσεις!

Βρήκαμε τους τρόπους για να αντιμετωπίσεις αυτό το συχνό, δερματικό πρόβλημα.

Το κεφάλαιο αποτρίχωση είναι πολύ μεγάλο θέμα συζήτησης και αποτελεί σύνηθες μέλημα της κάθε μιας απο εμάς. Όλες θέλουμε λείο, απαλό και χωρίς ίχνος τρίχας δέρμα αφού η έντονη τριχοφυΐα στη γυναίκα αποτελεί αρκετά αντιαισθητικό θέαμα.

Το ξυράφι παραμένει ο πιο σύνηθες τρόπος αποτρίχωσης στο σπίτι αφού είναι γρήγορος και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις. Μπορεί αυτή η μέθοδος να είναι ανώδυνη όμως δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγεις με κοψίματα και πολύ έντονο ερεθισμό στα πόδια. Εμείς φροντίζουμε να βρίσκουμε τις λύσεις στα περισσότερα ζητήματα ομορφιάς γι’ αυτό συνέχισε να διαβάζεις και δες πώς μπορείς να απαλλαγείς από αυτό το πρόβλημα, σήμερα κιόλας.

1) Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο έχει πολλές αντισηπτικές ιδιότητες και θα μειώσει αρκετά τον ερεθισμό του δέρματος που προκλήθηκε από το ξυράφι. Πάρε λίγο βαμβάκι και εμπότισέ το σε ένα μπολ όπου θα έχεις αναμείξει μηλόξυδο και νερό. Εφάρμοσε στις ερεθισμένες περιοχές και άφησέ το να στεγνώσει. Επανέλαβε τη διαδικασία μερικές φορές μέσα στην ημέρα ιδιαίτερα το καλοκαίρι που το θαλασσινό αλάτι επιδεινώνει το πρόβλημα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τη φαγούρα και τον ερεθισμό και θα έχεις απαλά πόδια μετά το κάθε ξύρισμα.

2) Τεϊέλαιο

Το έλαιο tea trea είναι γνωστό πως έχει πολλές καταπραΰντικές ιδιότητες και είναι από τις καλύτερες θεραπείες για το ερεθισμένο δέρμα που μειώνει ταυτόχρονα τυχόν πρηξίματα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμίξεις τεϊέλαιο με ελαιόλαδο σε αναλογία 4:1 και να το απλώσεις με ένα βαμβάκι στα ερεθισμένα πόδια σου. Άφησέ το για τουλάχιστον 20 λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο νερό. Μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια ακριβώς διαδικασία για να ανακουφιστείς από τσιμπήματα ή άλλα εξανθήματα.

3) Φτιάξε γαλάκτωμα από αγγούρι

Το αγγούρι είναι από τα προϊόντα της φύσης που αποτελούν ιδανική επιλογή για το ερεθισμένο δέρμα. Μπορείς να το αναμείξεις με γάλα ή γιαούρτι και να φτιάξεις την καλύτερη μάσκα ομορφιάς με υλικά που έχεις στη κουζίνα σου. Η λύση στον ερεθισμό που αφήνει το ξυράφι είναι απλή: ανακάτεψε μερικές φέτες αγγουριού σε λίγο γάλα, άπλωσέ το στα πόδια σου μετά το ξύρισμα και ξέπλυνε καλά όταν αυτό στεγνώσει.