Πώς η καλή στοματική υγιεινή μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή σου!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Πώς η καλή στοματική υγιεινή μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή σου!

Aρκεί ένα αυθόρμητο, ζεστό χαμόγελο για να «σπάσουμε» τον πάγο

Λένε πως το χαμόγελό μας αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις το πιο ισχυρό μας «όπλο» και η αλήθεια είναι ότι αρκεί ένα αυθόρμητο, ζεστό χαμόγελο για να «σπάσουμε» τον πάγο και σύμφωνα με έρευνες, για να μειώσουμε τα επίπεδα του στρες και την αρτηριακή πίεση μας, να κερδίσουμε τη συμπάθεια κάποιου ή ακόμη και να δείχνουμε πιο νέοι!

Αυτό ακριβώς μας υπενθυμίζει τώρα η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Ότι δηλαδή η καλή στοματική υγιεινή δεν ωφελεί μόνο την υγεία του οργανισμού μας, αλλά αποτελεί και έναν σημαντικό παράγοντα, που μπορεί να επηρεάσει θετικά και τη διάθεσή μας.

Για να καταλάβεις τι εννοώ, προσπάθησε απλώς να φανταστείς πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή σου, εάν δεν μπορούσες να χαμογελάσεις. Μπορεί να φαντάζει αδιανόητο όμως, σε περίπτωση που το χαμόγελό σου δεν σε ικανοποιούσε ή σε έκανε να αισθάνεσαι αμήχανα, αυτόματα θα σε έκανε να διστάζεις να χαμογελάσεις δυνατά και να μοιραστείς το πιο λαμπερό σου χαμόγελο. Συνεπώς, η φροντίδα της στοματικής υγιεινής δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να προφυλάσσεις την υγεία σου, αλλά και ένα μέσο για να βελτιώσεις τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Πώς θα τα καταφέρεις; Εντάσσοντας στην καθημερινότητά σου τη νέα σειρά Oral Science της Frezyderm, δηλαδή τον «σύμμαχό» σου για μία καθημερινότητα γεμάτη αυτοπεποίθηση!

Αποκτώντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με ένα μόνο βούρτσισμα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι σημαίνει η λέξη «αυτοπεποίθηση»; Σημαίνει πως έχω εμπιστοσύνη σε εμένα, διότι αισθάνομαι όμορφα με τον εαυτό μου, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Παρόλα αυτά, παραβλέποντας το καθημερινό πλύσιμο των δοντιών και τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής, πιθανότατα η εμφάνιση των δοντιών σου θα επηρεαστεί, γεγονός που θα επηρεάσει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, την αυτοπεποίθησή σου καθώς και τον τρόπο που χαμογελάς.

Τα καλά νέα είναι πως η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει αρκετά, ώστε να σου παρέχουν σήμερα λύσεις, εξασφαλίζοντάς σου ένα λαμπερό, λευκό χαμόγελο που «ανεβάζει» τη διάθεσή σου και «φωτίζει» το πρόσωπό σου! Μία από αυτές τις λύσεις είναι και η οδοντόκρεμα Whitening Toothpaste της Frezyderm, η οποία χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία micro-silica από κόκκους πυριτίου που διαθέτει, σου προσφέρει μέγιστη λευκαντική και καθαριστική δράση, χωρίς να διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών.

Στην περίπτωση δε που επιθυμείς ακόμη πιο άμεσα αποτελέσματα, υπάρχει και η Instant Whitening Blue Toothpaste, που σου χαρίζει άμεση λεύκανση και αστραφτερό χαμόγελο, ενώ αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και άκρως αποτελεσματικό, η οδοντόκρεμα Black & Polish Toothpaste της Frezyderm με ενεργό άνθρακα για φυσική λεύκανση στίλβωση και καθαρισμό, είναι ό,τι χρειάζεσαι. Διότι χάρη στον μοναδικό συνδυασμό ενεργού άνθρακα και κόκκων περλίτη που διαθέτει, απομακρύνει αποτελεσματικά δυσχρωμίες και κηλίδες, χωρίς να καταστρέφει το σμάλτο.

2

Όταν ο πιο δυνατός μας «σύμμαχος» είναι το χαμόγελό μας

Είναι σημαντικό να καταλάβεις πως το τρίπτυχο «χαμόγελο-διάθεση-αυτοπεποίθηση» συνιστά έναν κύκλο, στον οποίο η μία έννοια «τροφοδοτεί» διαρκώς την άλλη. Να αναφέρουμε απλώς ότι σύμφωνα με έρευνες, ένα μεγάλο χαμόγελο κινητοποιεί τους μύες του προσώπου, «πυροδοτώντας» στον εγκέφαλο μία «έκρηξη» ορμονών και θετικών συναισθημάτων. Ακριβώς για αυτό, τις φορές που δεν αισθάνεσαι καλά, το χαμόγελό σου μπορεί να βελτιώσει άμεσα τη διάθεσή σου. Ουσιαστικά, είναι το «μυστικό» από το οποίο θα αντλήσεις δύναμη, ο «σύμμαχος» που θα σε βοηθήσει να πάρεις πάλι τα πάνω σου, αρκεί βέβαια να έχεις φροντίσει να μην λειτουργεί επιβαρυντικά για την ψυχολογία σου.

Βλέπεις, παράγοντες που σχετίζονται με την κακή στοματική υγιεινή, όπως η πλάκα, η τερηδόνα και η πέτρα, είναι μερικοί από τους λόγους που «σαμποτάρουν» ένα υγιές χαμόγελο και μαζί με αυτό, την ψυχολογία σου. Ωστόσο, επενδύοντας σε μία εξειδικευμένη οδοντόκρεμα όπως η Plaque & Tartar Toothpaste της Frezyderm, θα κάνεις την καλύτερη επιλογή για την υγεία των δοντιών σου, αφού χάρη στην τεχνολογία ενεργού πολυμερούς που διαθέτει, προστατεύει από πλάκα, πέτρα και τερηδόνα και παρεμποδίζει τη δημιουργία μεμβράνης μικροβίων στα δόντια, χαρίζοντάς σου ευχάριστη και δροσερή αναπνοή, που διαρκεί για ώρες. Δοκίμασε να τη συνδυάσεις με το αντίστοιχο στοματικό διάλυμα της σειράς και θα μας θυμηθείς.

3

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμάσαι πως η στοματική υγιεινή δεν είναι μία καθημερινή υποχρέωση, αλλά ένα «πολύτιμο» δώρο που οφείλεις να κάνεις στον εαυτό σου. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο κάθε μέρα στη φροντίδα των δοντιών σου και εμπλουτίζοντας τη ρουτίνα περιποίησής σου με την προηγμένη σειρά στοματικής φροντίδας Oral Science της Frezyderm, πολύ σύντομα θα νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτή θα φαίνεται και θα «πηγάζει» από το χαμόγελό σου!

#myFrezyderm #oralscience