Αν λατρεύεις τους ψηλούς κότσους, τότε μόλις βρήκες την πιο «in fashion» εκδοχή του!

Βιβή Αγγελάκη
Αν λατρεύεις τους ψηλούς κότσους, τότε μόλις βρήκες την πιο «in fashion» εκδοχή του!

Από το fashion show του οίκου Dior!

Με τη Maria Grazia Chiuri να κάνει το ντεμπούτο της ως creative director και στην ουσία να καθίσταται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του μεγάλου γαλλικού οίκου, ο οίκος Dior για ακόμη μία φορά μάγεψε με το fashion show του στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Dior, Valentino, Givenchy: Τα highlights από τα σημαντικότερα shows της εβδομάδας μόδας του Παρισιού


«Τοποθετώντας τη γυναίκα μπροστά και στο κέντρο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Chiuri έδωσε έμφαση στη δύναμη και την επιρροή των γυναικών, μέσα σε ένα fashion show όπου η λέξη φεμινισμός ήταν κυρίαρχη. Με βασικά «συνθήματα» στα μπλουζάκια των μοντέλων «We should all be feminists» και «Dio(R)evolution» η συλλογή ενέπνεε ξεκάθαρα δυναμισμό, επαναστατικότητα μέσα σε ένα πέπλο θηλυκότητας και ρομαντισμού.

MTQxODg1OTY1Mjk0OTA1MDI5


Girl power! Φυσικά, η επιρροή της νέας creative director ήταν εμφανής εκτός από την collection και στο beauty look (μακιγιάζ και μαλλιά) των μοντέλων που ολοκλήρωναν την εμφάνιση. «Πάντοτε είναι πολύ ιδιαίτερη όσο αφορά τα μαλλιά και το μακιγιάζ» δήλωσε ο hairstylist Guido Palau, ο οποίος επιμελήθηκε το hairlook.

MTQxODg2OTEzNDA5MDY2Njkz


Τι πρακτικά σημαίνει αυτό, αν κάνουμε focus στα μαλλιά;


Μπορεί εκ πρώτης όψεως να πιστεύαμε πως τα μοντέλα είχαν πιασμένα τα μαλλιά τους σε απλούς, ψηλούς, sleek κότσους (topknots) όμως, το πίσω μέρος τους ερχόταν να κάνει τη διαφορά και να προσθέσει ένα πιο «ιδιαίτερο» στοιχείο στο όλο hairlook.

MTQxODg2OTEzNDA4ODcwMDg0
SON 6756


Τέσσερα μικρά, πλεκτά, πολύ «σφιχτά» κοτσιδάκια δημιουργούσαν ένα πιο ανάγλυφο αποτέλεσμα στο πίσω μέρος του λαιμού κάνοντάς τον να δείχνει πιο μακρύς και θυμίζοντας παράλληλα τα «skater girls» όπως ανέφερε ο Guido Palau.

dior 01.nocrop.w710.h2147483647.2x
dior 03.nocrop.w710.h2147483647.2x

Όσο αφορά το μακιγιάζ, ο Makeup creative director του οίκου Dior, Peter Philips, προτίμησε ένα νεανικό- φρέσκο μακιγιάζ. «Όχι contouring, όχι highlighting, όχι μεγάλες αλλαγές. Η γυναίκα Dior είναι μοναδικά ισχυρή και αγνή»!

MTQxODg2OTEzNDA5MjYzMzAx
MTQxODg2OTEzNDA4NzM5MDEy

Δες περισσότερες φωτός και το how-to στη gallery!