Ο hair stylist Βασίλης Στρατηγός, μας βάφει τα μαλλιά στο σωστό χρώμα

Ο hair stylist Βασίλης Στρατηγός, μας βάφει τα μαλλιά στο σωστό χρώμα

Πως θα διαλέξετε το χρώμα των μαλλιών σας.

«Το χρώμα είναι μία πολύ βασική υπόθεση για τα μαλλιά και καλό είναι να αποφεύγετε να τα βάφετε στο σπίτι, ιδίως όταν το κάνετε μόνες σας ή με κάποια φίλη που... πιάνει το χέρι της» λέει ο Βασίλης. «Θα πρέπει να γίνεται στο κομμωτήριο και μόνο από ειδικό κομμωτή σε βαφές μαλλιών (colorist). Αλλιώς μπορεί να έχετε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα αλλά και να προκαλέσετε ανεπανόρθωτη ζημιά στο δέρμα και τα μαλλιά σας».

Όσο για το που πρέπει να βασίζεται η επιλογή χρώματος ο Βασίλης λέει «Συνήθως διαλέγουμε το χρώμα στα μαλλιά με βάση το χρώμα του δέρματος».

«Τα λευκά δέρματα θέλουν μαλλιά σε ψυχρές αποχρώσεις ενώ τα πιο σκούρα δέρματα θέλουν αποχρώσεις ζεστές με βάση το κόκκινο ή το ζεστό ξανθό. Τα κίτρινα δέρματα δεν θέλουν ποτέ χρώματα πολύ έντονα, γιατί απλά μετά το δέρμα σας θα φαίνεται πράσινο! Ιδιαίτερη ευκολία στα χρώματα έχουν οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα και με γαλάζια μάτια, οι οποίες κυριολεκτικά μπορούν να κάνουν όποιο χρώμα θέλουν στα μαλλιά και να τους πηγαίνει απόλυτα» εξηγεί.

«Συνήθως οι ελληνίδες που έχουν σταρένιο δέρμα έχουν λάθος χρώμα στα μαλλιά. Ή τα βάφουν πολύ κόκκινα με αποτέλεσμα να φαίνονται ότι έχουν πρασινωπό δέρμα και ψεύτικο μαλλί ή τα κάνουν πολύ ξανθά και θυμίζουν γυναίκες από γειτονικές χώρες των Βαλκανίων που δε φημίζονται για το γούστο τους» παρατηρεί.