Press-on nails: Όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό το διαφορετικό… μανικιούρ

Press-on nails: Όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό το διαφορετικό… μανικιούρ

Μια παραλλαγή του DIY μανικιούρ στο σπίτι!

Τα περιποιημένα νύχια πάντα μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας κάνουν να νιώθουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Εν μέσω καραντίνας, ωστόσο, δεν είχαμε τη δυνατότητα να τα περιποιηθούμε μιας και τα nail bars ήταν κλειστά για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό. Έτσι, λοιπόν, γίναμε experts στο DIY μανικιούρ.

Μπορεί τώρα να έχεις ήδη κλείσει το ραντεβού σου στη μανικιουρίστ και να ανυπομονείς για αυτήν τη συνάντηση, αλλά ακόμη κι αν αυτό δεν έχει συμβεί λόγω φόρτου εργασίας της ή λόγω δικού σου φόβου εξαιτίας της πανδημίας, τότε υπάρχει ακόμη μια λύση: τα press on nails. Είναι η καλύτερη επιλογή για σένα που δεν έχεις ταλέντο στο μανικιούρ ή δε διαθέτεις υπομονή να περιποιηθείς σωστά τα νύχια σου.

Τι είναι τα press-on nails;

Πρόκειται για ψεύτικα, ακρυλικά νύχια που μπορούν σε μερικά λεπτά να εφαρμοστούν πάνω στα πραγματικά σου νύχια και να έχεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, όπως αν επισκεπτόσουν το nail bar. Κυκλοφορούν σε ποικιλία σχημάτων, στυλ, χρωμάτων και μεγεθών για να βρεις αυτό που πραγματικά σε αντιπροσωπεύει. Για να διαλέξεις το σωστό μέγεθος, συμβουλεύσου τους αριθμούς στο πίσω μέρος. Το μηδέν είναι το μεγαλύτερο μέγεθος και προορίζεται για τον αντίχειρα, ενώ το έντεκα είναι το μικρότερο και προορίζεται για το μικρό δαχτυλάκι.

presson

Photo: @staticnailsofficial

Πώς θα τα εφαρμόσεις και πόσο διαρκούν;

Πρώτον θα πρέπει να κόψεις τα νύχια σου και να αφαιρέσεις με ασετόν οποιοδήποτε υπόλειμμα βερνικιού. Εν συνεχεία, πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό και σκούπισε τα καλά με μια πετσέτα, ώστε να μην υπάρχει υγρασία. Για να εφαρμόσεις τα press-on nails μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κολλητική ταινία που περιλαμβάνει η συσκευασία, ενώ αν θέλεις ένα πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα, προτίμησε μια κόλλα για ψεύτικα νύχια. Ξεκίνα ακουμπώντας το press-on στη βάση του φυσικού νυχιού και στη συνέχεια πίεσέ το στη μέση. Αφού εφαρμόσεις όλο το σετ, μπορείς να προχωρήσεις στο λιμάρισμα των νυχιών με τη λίμα που υπάρχει στο kit. Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία, καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα press-on θα «αντέξουν» περίπου για δύο εβδομάδες.

Πώς θα δώσεις «παράταση ζωής» στα press-on nails;

Αν θέλεις να διατηρήσεις τα τεχνητά νύχια σου για περισσότερο από 15 μέρες, θα πρέπει να ακολουθήσεις μερικά βήματα:

  • Βεβαιώσου ότι πριν τοποθετήσεις τα press-on nails, τα φυσικά σου νύχια είναι καθαρά, δεν έχουν έλαια ή υγρασία. Αν συμβαίνει κάτι από αυτά, τότε η κόλλα δε θα συγκρατήσει σωστά τα ακρυλικά νύχια.
  • Βάλε κόλλα ανάλογα με το πόσο καιρό θες να κρατήσεις τα νύχια. Αν θες να τα έχεις για ένα Σαββατοκύριακο, θα χρειαστείς ελάχιστη ποσότητα, ενώ αν θες για περισσότερες μέρες θα αυξήσεις την ποσότητα κόλλας.
  • Όσο πιο κοντά νύχια επιλέξεις να «φορέσεις», τόσο περισσότερο θα διαρκέσουν. Ίσως φθαρούν νωρίτερα τα πολύ μυτερά νύχια και εκείνα που έχουν αμυγδαλωτό σχήμα.
  • Φρόντισε τα νύχια σου να μην έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ νερό.
opi

Photo: @opi

Πώς θα τα αφαιρέσεις;

Η αφαίρεση των press-on nails είναι μια εύκολη διαδικασία. Αν έχεις χρησιμοποιήσει την κολλητική ταινία, θα χρειαστείς λίγο ζεστό νερό και λάδι. Αν έχεις χρησιμοποιήσει κόλλα, τότε βύθισε τα νύχια σε ένα μπολ με ασετόν για 10 λεπτά ή χρησιμοποίεισαι ένα ειδικό προϊόν για την αφαίρεση της εν λόγω κόλλας.

Cover photo: @opi

Διάβασε ακόμα: 10 celebrities που έκοψαν αφέλειες και μεταμορφώθηκαν πραγματικά