Plopping: Η τεχνική χωρίς πιστολάκι που θα σου χαρίσει τέλεια σγουρά μαλλιά

Μαρία Ροδίτη
Plopping: Η τεχνική χωρίς πιστολάκι που θα σου χαρίσει τέλεια σγουρά μαλλιά

Ξέχνα τα θερμαντικά εργαλεία το καλοκαίρι!

Τα σγουρά μαλλιά είναι υπέροχα και αυτό το έχουμε πει πολλές φορές. Είναι, όμως, και κάπως δύσκολα στη διαχείριση μιας και από το να δημιουργήσεις τέλειες, καλοσχηματισμένες μπούκλες μέχρι να καταλήξεις να έχεις αντιαισθητικό φριζάρισμα δε θέλει και πολύ. Και ακριβώς γι’ αυτό- για να μη φριζάρουν τα μαλλιά- πολλά κορίτσια «παλεύουν» ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες με τα θερμαντικά εργαλεία.

Παραδέξου το, όμως! Κουράζεσαι και καίγεσαι κυριολεκτικά να χρησιμοποιείς την πρέσα ισιώματος, τη φισούνα από το σεσουάρ ή το ψαλίδι, για να πετύχεις τις τέλειες μπούκλες το καλοκαίρι. Άσε που ταλαιπωρείς άδικα την τρίχα σου… Και εδώ προκύπτει το ερώτημα: «τι πρέπει να κάνω για να έχω φυσικές, καλοσχηματισμένες μπούκλες χωρίς καθόλου χρήση θερμότητας;». Η λύση υπάρχει και ακούει στο όνομα hair plopping.

Όχι, μη βιαστείς να πεις ότι είναι κάτι δύσκολο, ούτε κάτι χρονοβόρο, αλλά ούτε και κάποια θεραπεία που θα σου κοστίσει αρκετά χρήματα στο κομμωτήριο. Πρόκειται για μια πανεύκολη τεχνική που θα κάνεις μόνη σου στο σπίτι και θα χρειαστείς μια πετσέτα ή ένα παλιό T-shirt που δε φοράς πια.

Στην ουσία, όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο, το hair plopping είναι μια τεχνική χωρίς θερμότητα κατά την οποία εσύ πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πανί που έχεις επιλέξει, για να τυλίξεις (όχι σφιχτά) τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο και έτσι να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά. Μέσα στο ρούχο που θα έχεις τυλίξει τα μαλλιά, θα δημιουργηθεί τριβή και έτσι οι μπούκλες σου θα στεγνώσουν ταχύτερα, με φυσικό τρόπο και χωρίς καθόλου φριζάρισμα.



Cover photo: @leticialuger

Διάβασε ακόμα: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύεις τα skincare προϊόντα σου