Slugging: Το νέο skincare trend από την Κορέα που υπόσχεται τέλεια επιδερμίδα

Μαρία Ροδίτη
Slugging: Το νέο skincare trend από την Κορέα που υπόσχεται τέλεια επιδερμίδα

Έχει κατακλύσει την πλατφόρμα του TikTok!

Δεν μπορεί! Θα έχεις ακούσει και δει το υπέροχο δέρμα των γυναικών της Κορέας. Είναι εκείνες οι γυναίκες που μοιάζουν πορσελάνινες και έχουν διάφανη επιδερμίδα με μια λάμψη τρομερή. Είναι και αυτές, όμως, που ακολουθούν μια κουραστική και χρονοβόρα ρουτίνα ομορφιάς, η οποία- σε γενικές γραμμές- αποτελείται από επτά ως δέκα steps.

Τον τελευταίο καιρό, βέβαια, φαίνεται ότι… βαρέθηκαν; Εμείς το λέμε αυτό με μια μικρή δόση χιούμορ, μιας και ένα νέο, πολύ απλό και εύκολο trend μόλις έφτασε στον χώρο του skincare απευθείας από τις Κορεάτισσες. Ο λόγος για το… slugging, το οποίο έχει προκαλέσει χαμό στο TikTok.

Το slugging είναι μια νέα τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας και θέλει να απλώνεις το βράδυ σε όλο το πρόσωπό σου… βαζελίνη. Αυτή η καινούρια «εισβολή» στον χώρο της ομορφιάς απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος, κυρίως στις πολύ ξηρές επιδερμίδες, και υπόσχεται βαθιά ενυδάτωση και «κλείδωμα» της υγρασίας στο δέρμα μιας και βοηθά στην πρόληψη του 99% της διαδερμικής απώλειας νερού.

vazelini sto derma

Photo credit: @yutakania

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις τέλεια, κορεάτικη επιδερμίδα; Αφού πρώτα εκτελέσεις όλα τα βήματα της βραδινής beauty routine σου, στο τέλος, απλώνεις βαζελίνη σε όλο το πρόσωπό σου και κοιμάσαι με αυτήν. Το πρωί που ξυπνάς πλένεις το πρόσωπό σου με το καθαριστικό σου και… απολαμβάνεις στον καθρέφτη σου το λαμπερό, υγιές δέρμα σου. Τι λες; Εσύ θα το δοκιμάσεις;

Διάβασε ακόμα: Ελεονώρα Ζουγανέλη: Όλες οι λεπτομέρειες για το μακιγιάζ της στο The Voice of Greece