Αν υπάρχει απόλυτο hairstyle για το φετινό καλοκαίρι, τότε είναι το French disco

Μαρία Ροδίτη
Αν υπάρχει απόλυτο hairstyle για το φετινό καλοκαίρι, τότε είναι το French disco

Το χτένισμα που θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες έχει έντονες γαλλικές αναφορές!

Σίγουρα το έχεις καταλάβει! Το 2021 είναι μια χρονιά… νοσταλγίας του μακρινού παρελθόντος. Τουλάχιστον αυτό ισχύει απόλυτα στην ομορφιά και δη στο μακιγιάζ και τα μαλλιά. Beauty trends των δεκαετιών 1960, 1970 και 1990 έχουν κάνει δυναμικό comeback στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους και έχουν πλέον αρχίσει να γίνονται καθημερινότητα.

Από τα 90’s έχουμε υποδεχθεί θερμά τα hair accessories, που ομορφαίνουν τα μαλλιά μας. Από τα 60’s και τα 70’s, όμως, έχουμε «κλέψει» υπέροχα χτενίσματα. Flipped ends (aka γυρισμένες άκρες προς τα έξω) και curtain bangs έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας το τελευταίο διάστημα. Ένα άλλο χτένισμα, βέβαια, έρχεται τώρα για να ταράξει τα νερά… της ομορφιάς. Ο λόγος για το French disco hairstyle.

Το λέει και το όνομά του. Είναι ένα χτένισμα που μας θυμίζει την αβίαστη κομψότητα των Γαλλίδων και την εποχή που η disco ήταν στα καλύτερά της. Στα 70’s, δηλαδή. Πώς αποτυπώνεται αυτό στην πράξη; Με μπούκλες γεμάτες όγκο, σώμα και κίνηση.

Ένα πιο πολυτελές και εκλεπτυσμένο hairstyle συγκριτικά με το French bob κούρεμα, χωρίς όμως να είναι άκαμπτο ή απόλυτα τέλειο. Είναι το χτένισμα που όλα τα κορίτσια έκαναν για να πάνε στις discos στα 70’s, απλά τώρα το βλέπουμε στην πιο updated εκδοχή του. Και μετά από έναν (και κάτι) χρόνο εγκλεισμού και βαρετών χτενισμάτων, αυτό το high-glam style είναι τέλειο. Είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε- με ασφάλεια, πάντα- στην κανονικότητα. Δες στην παρακάτω gallery εννέα μοναδικά παραδείγματα French-disco hairstyle και θα καταλάβεις, γιατί πρόκειται να αποτελέσει το It χτένισμα του καλοκαιριού.

Cover photo: @kevin.murphy

Διάβασε ακόμα: 10 μυρωδάτα body mists για να φοράς εντός και εκτός σπιτιού