Λευκό μολύβι ματιών: Ο Γιάννης Σίσκος μάς εξηγεί πώς να το φορέσουμε σωστά

Μαρία Ροδίτη
Λευκό μολύβι ματιών: Ο Γιάννης Σίσκος μάς εξηγεί πώς να το φορέσουμε σωστά

Η τάση που επικράτησε στα 60’s και στα 90’s επιστρέφει δυναμικά φέτος, σύμφωνα με το Pinterest.

Η φετινή χρονιά είναι ξεκάθαρα μια αναδρομή στις τάσεις ομορφιάς του παρελθόντος. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι από την πρώτη μέρα του 2021 μέχρι και σήμερα, όλο και περισσότερα make up & hair trends περασμένων δεκαετιών επανέρχονται στο προσκήνιο. Και τι δεν έχουμε δει! Από τις curtain bangs και τα flipped ends (aka γυρισμένες άκρες) των 60’s, μέχρι τα scrunchies και την bubble ponytail των 90’s, οι τάσεις κυριολεκτικά… πάνε και έρχονται.

Μία ακόμη, λοιπόν, τάση στο μακιγιάζ έρχεται να μας απασχολήσει αυτό το καλοκαίρι. Ο λόγος για το λευκό μολύβι ματιών και eyeliner. Σύμφωνα με το Pinterest, οι αναζητήσεις για το λευκό μολύβι στο μακιγιάζ έχουν εκτοξευτεί με αποτέλεσμα να θεωρείται ένα από τα πιο hot make up trends των επόμενων μηνών.

white eyeliner

Με αφορμή αυτό το γεγονός, λοιπόν, αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με τον ταλαντούχο make up artist, Γιάννη Σίσκο, και να μάθουμε τα πάντα για το λευκό eyeliner και μολύβι ματιών. Πώς πρέπει να το χρησιμοποιούμε και σε ποιο σχήμα ματιών ταιριάζει καλύτερα; Ποιες γυναίκες πρέπει να το αποφεύγουν και ποιες να το επιλέγουν στο μακιγιάζ τους; Ο Γιάννης Σίσκος μάς τα είπε όλα.

«Το λευκό μολύβι ματιών ήταν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις των δεκαετιών ’60 και ’90. Η αλήθεια είναι πως το λευκό χρώμα βοηθάει πολύ τα μικρά μάτια. Τα κάνει να δείχνουν πιο μεγάλα και αυτό αυτόματα δημιουργεί ένα sexiness. Ειδικά, μάλιστα, αν οι γυναίκες βάλουν λευκό μολύβι εσωτερικά στο κάτω βλέφαρο και υπερτονίσουν την εξωτερική γωνία, θα έχουν ένα drama αποτέλεσμα. Θα δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση του υπερμεγέθους ματιού», μας λέει ο Γιάννης Σίσκος.

leuko molivi eswteriki gwnia

Στα κορίτσια με μεγάλα μάτια, όμως, ταιριάζει το λευκό μολύβι; «Θα έλεγα πως όχι. Για την ακρίβεια, αν μια γυναίκα έχει πολύ μεγάλα μάτια, το λευκό μολύβι ματιών είναι απαγορευτικό. Θα δείχνει κάπως τρομακτικό και παράξενο το μάτι. Όπως επίσης, δεν θα πρότεινα σε καμία γυναίκα να βάλει στην εσωτερική γωνία, στην κόγχη του ματιού, λευκό μολύβι για λάμψη. Κι αυτό, γιατί μπορεί να χαλάσει πανεύκολα και κατά πάσα πιθανότητα να μην κρατήσει για ώρες. Σε αυτό το σημείο, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται σκιά», εξηγεί ο Γιάννης.

Ο έμπειρος make up artist, όμως, μας εξήγησε και τη διαφοροποίηση του λευκού μολυβιού ματιών με το λευκό eyeliner. «Το λευκό eyeliner μπορούμε να πούμε ότι υπάγεται στην κατηγορία των χρωματιστών eyeliners. Μπορούμε, δηλαδή, να το θεωρήσουμε hot τάση, όπως είναι το μπλε, το πράσινο, το φούξια και όλα τα έντονα χρώματα eyeliner. Όταν έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, με λευκό eyeliner, έχουμε αυτόματα και ένα statement μακιγιάζ. Δεν είναι για να ομορφύνεις το λευκό eyeliner. Είναι για να το χρησιμοποιήσεις ως αξεσουάρ. Το βάζεις στο άνω βλέφαρο για να κάνεις statement και να μη δείχνει καθοδικό το μάτι», αναφέρει ο Γιάννης Σίσκος.

Τώρα, λοιπόν, μετά από όλα όσα έμαθες... τι θα έλεγες να δοκίμαζες κι εσύ το λευκό μολύβι ματιών; Ώρα να φύγεις από το κλασικό μαύρο και να τολμήσεις κάτι διαφορετικό!

Διάβασε ακόμα: Pixie cut: Ο Πάνος Καλλίτσης μας μίλησε για το statement κούρεμα της σεζόν