Happy National Lipstick Day! Οι τάσεις στα κραγιόν που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Μαρία Ροδίτη
Happy National Lipstick Day! Οι τάσεις στα κραγιόν που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Σήμερα γιορτάζει το κραγιόν και δεν έχεις… παρά να το φορέσεις και με το παραπάνω!

Κραγιόν! Το πιο αγαπημένο beauty item της γυναίκας και αυτό που δεν λείπει από κανένα νεσεσέρ, από καμία τσάντα. Το κραγιόν είναι το σύμβολο της θηλυκότητάς μας, της αυτοπεποίθησής μας, είναι ένας τρόπος έκφρασης και δεν έχουμε παρά… να το γιορτάζουμε!

Σήμερα, λοιπόν, και κάθε χρόνο στις 29 Ιουλίου η γιορτή του κραγιόν μάς προσκαλεί να το φορέσουμε και με το παραπάνω, να το τιμήσουμε και να νιώσουμε υπέροχες και όμορφες. Γι’ αυτό κι εγώ αποφάσισα, με αφορμή αυτήν τη γιορτή, να σου μιλήσω για όλα τα lipstick trends που αξίζει να δοκιμάσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Summer Nudes! Τα καλοκαιρινά, nude κραγιόν που πάνε σε όλες

Τέλος η μάσκα… ζήτω το κραγιόν

Το κραγιόν εδώ και λίγο καιρό, και για την ακρίβεια από τότε που σταματήσαμε να φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, έχει γίνει το αγαπημένο σου beauty item και πάλι. Μπορώ να φανταστώ, λοιπόν, ότι φοράς ξανά και ξανά όλα τα κραγιόν που δεν φόρεσες από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και πριν κάνα δυο μήνες που ήμασταν σε περιορισμό.

Φοράς, όμως, τις τάσεις του καλοκαιριού; Κοίταξε να δεις… Καλοκαίρι και χρώμα πάνε μαζί! Είναι ένα. Γι’ αυτό φέτος το καλοκαίρι αξίζει να πεις «ναι» σε κοραλλί, ροδακινί, βερικοκί, φούξια και κόκκινα κραγιόν. Και στο κάτω κάτω αν δεν βάλεις χρώμα στα χείλη σου τώρα που είναι καλοκαίρι, πότε θα το βάλεις;

https://www.instagram.com/p/CRBt0esNIlS

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως τα nudes ή τα κερασί και πιο σκουρόχρωμα κραγιόν είναι απαγορευτικά. Μπορεί εσύ να θέλεις να δημιουργήσεις ένα #nomakeup look και να επιλέξεις ένα nude κραγιόν. Ή να θέλεις να βάλεις ένα σκούρο βυσσινί κραγιόν και να μη βάψεις καθόλου τα μάτια σου.

Αυτό το καλοκαίρι, που δεν φοράμε τη μάσκα μας στον δρόμο και μπορούμε άνετα να πιούμε τον καφέ μας, λέμε «ναι» σε όλα τα κραγιόν! Κι αν… σου τελειώνουν κάποια από τα αγαπημένα σου lipsticks δες λίγο την παρακάτω gallery! Θα βρεις τα πιο εντυπωσιακά χρώματα, που ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα, και θα σε μετατρέψουν στη lipstick queen του καλοκαιριού!

Πώς θα μείνει το κραγιόν σταθερό

Θέλεις να μείνει αναλλοίωτο το κραγιόν σου για ώρες, ειδικά τέτοιες μέρες που έχει καύσωνα; Δες τα απόλυτα tips παρακάτω!

#1 Κάνε lip scrub

Ανακάτεψε λίγη καστανή ζάχαρη με μέλι και κανέλα και τρίψε ελαφρά τα χείλη. Θα απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα, η κανέλα θα προκαλέσει και φυσική διόγκωση χαρίζοντάς σου ζουμερά χείλη, ενώ το δέρμα στην περιοχή θα είναι πολύ, πολύ απαλό.



#2 Σβήσε στα χείλη λίγο foundation ή concealer

Με αυτό το trick το κραγιόν σου θα μείνει για πολλές ώρες αναλλοίωτο, ενώ και το χρώμα του κραγιόν δεν θα επηρεαστεί από το χρώμα των χειλιών σου.

#3 Άπλωσε το κραγιόν και πέρασέ το από πάνω με ένα χαρτομάντηλο

Αφού βάλεις το κραγιόν στα χείλη, πέρασέ το από πάνω ταμποναριστά με ένα χαρτομάντηλο, ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα. Πάρε λίγο ρουζ ή πούδρα με ένα πινέλο και πέρασέ το σε ένα άλλο κομμάτι χαρτομάντηλο. Έπειτα, πάλι με ταμποναριστές κινήσεις πέρασε αυτό το χαρτομάντηλο από τα χείλη σου. Έτσι, το κραγιόν σου θα αργήσει να φύγει πολύ!

Cover photo: @badgalriri