Μεταμεσονύκτιο όνειρο που έγινε μακιγιάζ

Μεταμεσονύκτιο  όνειρο που έγινε μακιγιάζ

Τα λουλούδια πίσω από το φθινοπωρινό μακιγιάζ του Yves Saint Laurent.

Η έμπνευση για τη συλλογή μακιγιάζ του Yves Saint Laurent για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2011 έρχεται από τη φύση. Ο Lloyd Simmonds, ο International Make Up Artist του οίκου Yves Saint Laurent, έχει περιγράψει αυτή του την έμπνευση με ένα όνειρο του.

«Ονειρεύτηκα ένα κήπο, ένα ζεστό κήπο σπιτιού σε θερμοκήπιο διάστικτο με πράσινο. Ζωντανός και τροπικός στη μέση του χειμώνα, να αναπτύσσονται, μεγάλοι φοίνικες, στριμμένα αρχαία αμπέλια και μυστηριώδη λουλούδια αναδύοντας ένα μεθυστικό άρωμα του πάθους και του δηλητήριου.

Υπήρχε μια φανταστική σειρά από έντομα, λαμπερά φίδια τυλιγμένα σε κλαδιά, και τα βαθιά πράσινα και βιολετί τους χρώματα να λαμπυρίζουν μέσα στο κρύο λυκόφως του χειμώνα.

Πολλά πουλιά, με το έντονο μπλε, ιριδίζον πράσινο και μοβ φτέρωμα τους, πέταξαν παντού, καταβροχθίζοντας τα φορτωμένα αμπέλια, ενώ ένας πορτοκαλί και μοβ πολτός από τα πορτοκάλια που στάζουν στα δέντρα δημιουργούν σωρούς στο καταπράσινο πάτωμα.

Στην παλλόμενη καρδιά του χειμωνιάτικου κήπου ήταν ένα πολύτιμο μαγικό λουλούδι που άνθιζε μόνο τα μεσάνυχτα, είναι σκοτεινό κόκκινο που γίνεται ψυχρό μπλε-μαύρο εν ριπή οφθαλμού από το χρώμα των αστεριών».