Η μποτίλια του Αυτοκράτορα

Η μποτίλια του Αυτοκράτορα

Μια ένδειξη αυτοκρατορικής αγάπης μέσα από τον κύλινδρο του Αυτοκράτορα της Roger&Gallet.

Στις 10 Απριλίου 1862, οι αρωματοποιοί και φαρμακοποιοί Armand Roger και Charles Gallet δημιούργησαν τον Οίκο Roger&Gallet, που από τότε έγινε σήμα κατατεθέν της τεχνογνωσίας, της αυθεντικότητας και της ποιότητας.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, ο Ναπολέων 1ος ανακάλυψε τα οφέλη του Eau de Cologne Jean Marie Farina και τα χρησιμοποίησε τόσο πολύ που έγινε το αγαπημένο Eau de Cologne της Αυλής και έλαβε έγκριση στις 18 Αυγούστου 1810.

Η Joséphine de Beauharnais επίσης αγαπούσε ιδιαιτέρως το Eau de Cologne Jean Marie Farina. Ως απόδειξη αγάπης, ζήτησε από τον διάσημο προμηθευτή αυτού του ελιξίριου να εφεύρει μια μποτίλια που ο ένδοξος σύζυγός της θα μπορούσε να παίρνει παντού μαζί του. Αυτό αποτέλεσε και την αφορμή για τη δημιουργία της μποτίλιας του Αυτοκράτορα με το επίμηκες σχήμα, που θα μπορούσε να γλιστρά μέσα στις μπότες του και να του εμπνέει τρυφερές σκέψεις για την αγαπημένη του.

Στα απομνημονεύματά της, η Madame de Rémusat σημείωνε ότι ο Αυτοκράτορας «δεν χρησιμοποιούσε άρωμα, απλά Eau de Cologne, σε τόσο μεγάλη ποσότητα σε όλο του το σώμα, ώστε έφτανε να χρησιμοποιεί 60 μποτίλιες το μήνα».

Η Κόμισσα του Luçay, μια από τις Κυρίες των Τιμών της Αυτοκράτειρας Marie-Louise, της δεύτερης συζύγου του Ναπολέοντα 1ου, κρατούσε προσωπικό ημερολόγιο με λίστα όλων των εγκεκριμένων από την Αυτοκράτειρα προμηθευτών. Εκεί αναφέρεται ότι «ο Jean-Marie Farina, Έμπορος του Eau de Cologne στο Παρίσι, στην οδό Saint Honoré αρ. 331», έλαβε έγκριση στις 29 Απριλίου 1811.

Οι εκστρατείες του Ναπολέοντα διέδωσαν τη φήμη του Jean-Marie Farina και πέρα από τα σύνορα, και έτσι έγινε ο επίσημος προμηθευτής των μεγάλων Αυλών της Ευρώπης.

Το 2012, η Roger&Gallet γιορτάζει την επέτειο των 150 χρόνων της με έναν επανασχεδιασμό της περίφημης μποτίλιας του Αυτοκράτορα, εορτάζοντας και τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορία μιας, αναγνωρισμένου κύρους, μυθικής, μοναδικής μάρκας Roger&Gallet.

Σήμερα, η Collection Éphémère, πήρε την έμπνευση γι' αυτές τις νέες κυλινδρικές μποτίλιες από τον μυθικό κύλινδρο του Αυτοκράτορα. Έχουν καθαρές, χαριτωμένες γραμμές με φωτεινά, ζωηρά χρώματα που ξεχωρίζουν στυλιστικά κάθε άρωμα.