Wood positive, think positive!

Wood positive, think positive!

Η The Body Shop παρουσιάζει τη Wood Positive, μία νέα πρωτοβουλία που φροντίζει το περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία Wood Positive, της The Body Shop ξεκινά επισήμως σήμερα στις 22 Απριλίου, Ημέρα της Γης, και αποτελεί μια διαρκή δέσμευση που θα αφορά σημαντικές περιοχές βιοποικιλότητας σε όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με το World Land Trust, η Wood Positive ενισχύει τους παγκόσμιους φυσικούς πόρους, προστατεύοντας και φυτεύοντας πάνω από 55.000 δέντρα στις Άνδεις του Εκουαδόρ και το απειλούμενο Atlantic Rainforest. Επιλέχθηκαν ενδημικά είδη δέντρων με κριτήριο τη θετική τους επίδραση στην τοπική βιοποικιλότητα, προστατεύοντας το περιβάλλον μακροπρόθεσμα. Προκειμένου να μείνουν ανέγγιχτα και για τις επόμενες γενιές, προστατεύονται και από την υλοτομία.

Η The Body Shop προσπαθεί πάντα να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα υλικά των συσκευασιών της. Σήμερα, χρησιμοποιεί περίπου 6.000 τόνους χαρτιού και πολτού στις συσκευασίες της ετησίως και όλες οι πηγές χαρτιού και πολτού προέρχονται από ανακύκλωση ή είναι πιστοποιημένες από το Forest Stewardship Council (FSC) όπου αυτό είναι εφικτό, εξασφαλίζοντας ότι η διαδικασία θα έχει μικρό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Wood Positive, η The Body Shop δεσμεύεται ότι θα χρησιμοποιεί μόνο πηγές πιστοποιημένες από το FSC για τα υλικά συσκευασίας, καθώς και ότι θα περιορίζει τις συσκευασίες της συνολικά, όπου αυτό είναι εφικτό. Από τον Απρίλιο και μετά, θα μπορείτε να αναγνωρίσετε τα προϊόντα Wood Positive από το σχετικό λογότυπο που θα φέρουν τα προϊόντα της The Body Shop που έχουν συσκευασία με βάση το χαρτί όλο το χρόνο.

Ο John Burton, διευθύνων σύμβουλος του World Land Trust, δηλώνει: «Ενώ άλλες επιχειρήσεις ισχυρίζονται ότι φέρουν την πιστοποίηση του FSC ή ότι ελαχιστοποιούν τα υλικά συσκευασίας τους, πολύ λίγες δεσμεύονται ότι θα φυτεύουν και θα προστατεύουν σε τακτική βάση δέντρα περισσότερα από όσα χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Με την Wood Positive, η The Body Shop δεν αρκείται στο ελάχιστο, αλλά επιχειρεί να συμβάλλει θετικά και πραγματικά στην περιβαλλοντική προστασία».

Ο Paul McGreevy, διευθυντής του τμήματος Αξιών, Έρευνας και Ανάπτυξης, δηλώνει: «Στην The Body Shop, η προστασία του πλανήτη είναι μία από τις θεμελιώδεις αξίες μας. Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο φιλικοί προς το περιβάλλον γίνεται, γνωρίζοντας ότι πάντα μπορούμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο. Για μας, δεν αρκεί να μειώσουμε τον αρνητικό αντίκτυπό μας• θέλουμε να αυξήσουμε και τον θετικό. Η Wood Positive είναι ένας μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το πετύχουμε».