Beauty preview: Οι πιο hot τάσεις στο μακιγιάζ της επόμενης σεζόν

Beauty preview: Οι πιο hot τάσεις στο μακιγιάζ της επόμενης σεζόν

Λίγες μέρες πριν, ο επικεφαλής makeup artist της M.A.C, Terry Barber, ήρθε στην Ελλάδα και μας έδωσε μια γεύση από τα πιο ενδιαφέροντα trends που έρχονται

«Η διαφορετική "αρχιτεκτονική" που προτείνουν οι σχεδιαστές κάθε φορά ζητά και διαφορετικά looks» μας είπε ξεκινώντας την παρουσίαση ο Terry Barber, θέλοντας να μας εξηγήσει πως πάνω στα catwalks η μόδα και η ομορφιά περπατάνε χέρι χέρι.

Η αφήγησή του για την έμπνευση της M.A,C πίσω από κάθε show, για τις αποχρώσεις και πώς αυτές δουλεύονται πάνω στο πρόσωπο για να αποτυπώσουν ένα concept, για το πώς με τα πινέλα του ένας makeup artist μπορεί να σμιλεύσει το πρόσωπο, να δημιουργήσει το τέλειο look και μετά να το αποδομήσει εκφράζοντας μια διαφορετική όψη της ομορφιάς, για τα νέα προϊόντα που έρχονται στην γκάμα της Μ.Α.C, τις υφές, τα χρώματά τους και πώς δουλεύονται στην επιδερμίδα, προσωπικά με μάγεψαν - ίσως επειδή τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε πολύ γερές δόσεις ομορφιάς στην καθημερινότητά μας.

Ας δούμε, λοιπόν, τις 4 πιο σημαντικές τάσεις για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2012/13 που μας έδειξε ο Terry και η M.A.C για την επόμενη σεζόν:




kolaz9


Soft eyes
Αυτή τη σεζόν, το πολύ θεατρικό smoky look δίνει τη θέση του σε ένα πιο ήσυχο μακιγιάζ στα μάτια. Το βλέμμα γίνεται πιο απαλό, το περίγραμμα των ματιών πιο στρογγυλεμένο, οι σκιές πλησιάζουν στο χρώμα των φρυδιών. «Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, μας είπε ο Terry, αλλά ναι, το ελαφρά κουρασμένο βλέμμα, όπως αυτό που έχετε όταν επιστρέφετε από ένα party, είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν. Η σκιά είναι πολύ φυσική, απλώνεται σε όλο το πάνω βλέφαρο (το κόκαλο κάτω από τα φρύδια δεν τονίζεται πλέον), σβήνεται έτσι ώστε να φαίνεται σαν μια μουτζούρα- και όλο το μακιγιάζ παραμένει πολύ απλό».

kolaz8


Κόκκινα χείλη
Εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στα trends, με αποχρώσεις που παίζουν από το καθαρό, εκτυφλωτικό κόκκινο μέχρι το κόκκινο-πορτοκαλί και το σκούρο κόκκινο με μπλε undertones. Η υφή είναι ματ, μας εξήγησε ο Terry, και το πρόσωπο πολύ φρέσκο, με ελάχιστο blush, ελάχιστη μπεζ σκιά και καθόλου μάσκαρα. «Ακούγεται ασύλληπτο για μια γυναίκα να φορέσει κόκκινο κραγιόν χωρίς καθόλου μάσκαρα, όμως το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα elegant. Όσο για το περίγραμμα των χειλιών, δίνουμε περισσότερη έμφαση στο κέντρο του πάνω χείλους, βελτιώνοντάς το έτσι ώστε να είναι ντελικάτο, σχεδόν σε σχήμα καρδιάς».


kolaz10


Το eyeliner αλλιώς
Το παιχνίδι αυτή τη σεζόν παίζεται στη γεωμετρία. Το διαχρονικά sexy look των 50's, με την έντονη μαύρη γραμμή στο άνω βλέφαρο εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στις τάσεις-και βέβαια, είναι το πλέον φορέσιμο- όμως βλέπουμε πως οι makeup artists αποφάσισαν να δοκιμάσουν και πιο extreme εφαρμογές του eyeliner, με διακεκομμένες γραμμές ή απλά και μόνο ένα τελείωμα στην εξωτερική γωνία των ματιών. Η συμβουλή του Terry για το απόλυτο μαύρο: «δοκιμάστε το τρικ που κάνουμε backstage: αφού κάνετε τη γραμμή με το eyeliner περάστε από πάνω και ένα μαύρο eyeliner σε μορφή τζελ- το αποτέλεσμα είναι το απόλυτο, το πιο βαθύ μαύρο χρώμα που έχετε δει. Όσο για το πού πρέπει να τελειώνει η γραμμή του eyeliner, είναι το σημείο όπου νοερά τελειώνει η ευθεία που ενώνει την βάση του ρουθουνιού με την εξωτερική γωνία του ματιού σας».


kolaz7


Φρύδια και contouring
Τα φρύδια αυτή τη σεζόν βγαίνουν στο προσκήνιο. Τονίζονται περισσότερο και μάλιστα σε πολλά shows οι makeup artists έκαναν ειδικό blending σκιών ώστε να επιτύχουν ακριβώς το φυσικό χρώμα των φρυδιών κάθε μοντέλου, το τόξο τους είναι πιο παχύ και καθόλου επιτηδευμένο, με στόχο να αναδεικνύουν το βλέμμα. Όσο για την επιδερμίδα, είναι φρέσκια, λαμπερή, με μικρές πινελιές λάμψης, το ρουζ περιορίζεται στο ελάχιστο και τα ζυγωματικά σμιλεύονται με πούδρα και πινέλο, δίνοντας ένα ιδιαίτερα sexy αποτέλεσμα. Όπως μας εξήγησε ο Terry, «Ασχολούμαστε πολύ λιγότερο με το highlighting και περισσότερο με το να δώσουμε βάθος στο περίγραμμα, δημιουργώντας σκιές στο πρόσωπο που το κάνουν απόκοσμα όμορφο. Το μυστικό για να σμιλέψετε τα ζυγωματικά, είναι να ακολουθήσετε με το πινέλο σας τη νοερή γραμμή που συνδέει την άκρη των χειλιών με το τελείωμα του φρυδιού σε κάθε πλευρά του προσώπου.»