Backstage Report: το look του Yves Saint Laurent

Backstage Report: το look του Yves Saint Laurent

Η makeup artist Pat McGrath εξηγεί step by step το μακιγιάζ που είδαμε στο show για τη σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2012

ysl_1

«Είναι ένα look πολύ διαφορετικό, πολύ τολμηρό», είπε στο περιοδικό allure η διάσημη makeup artist Pat McGrath που επιμελήθηκε το μακιγιάζ στο show του Yves Saint Laurent.

Για να τελειοποιήσει την επιδερμίδα των μοντέλων άπλωσε φον ντε τεν και concealer ακριβώς στον τόνο του δέρματός τους και προτίμησε να κρατήσει αυτό το "γυμνό" αποτέλεσμα, αποφεύγοντας εντελώς το blush.




«Ο λόγος που ξανοίξαμε τα φρύδια είναι για να γίνουν ένα με τον τόνο της επιδερμίδας- είναι το νέο γυμνό πρόσωπο», εξήγησε η McGrath. Εξαφανίζοντας ουσιαστικά τα φρύδια, αυτό που πέτυχε ήταν να κάνει ακόμα πιο δραματικό το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών. Για το «μουτζουρωμένο» αποτέλεσμα στα μάτια, χρησιμοποίησε μολύβια σε μαύρο και καφέ. Άπλωσε το χρώμα σε όλο το πάνω βλέφαρο και το τράβηξε προς τα έξω, αλλά δίνοντας μια ελαφριά καθοδική φορά. Το ίδιο mix χρωμάτων χρησιμοποίησε και κατά μήκος του κάτω βλεφάρου.

«Λατρεύω τα κόκκινα χείλη και σκέφτηκα πως είναι μια καλή αφορμή να αλλάξουμε λίγο τα πράγματα», είπε η McGrath. «Είναι ένα couture στόμα. Αυτό που θέλαμε να δώσουμε ήταν ένας μεταλλικός τόνος πολύ διαφορετικός από εκείνον που δίνει το κλασικό κόκκινο κραγιόν. Είναι νεανικό αλλά ταυτόχρονα εκκεντρικό και πλούσιο».


Στα νύχια, ο οίκος προτίμησε το πάντα classy μπεζ: «Σκοπεύαμε να χρησιμοποιήσουμε χρώμα αλλά τελικά δεν το κάναμε- και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!» είπε η McGrath. Και πράγματι, το Beige Legere από την καλοκαιρινή συλλογή βερνικιών του Yves Saint Laurent είναι ultra chic, αν και τη δική μου καρδιά έχει κλέψει το εκτυφλωτικό Corail Colisée, ένα θεϊκό κόκκινο-κοραλί!


Διαβάστε ακόμα:

Yves Saint Laurent: La Vernitheque

Τι ετοιμάζει ο Yves Saint Laurent για τους fans του στο facebook;

Terre Saharienne Collector: H νέα μπρονζέ πούδρα του Yves Saint Laurent