Backstage beauty: το wet look στο show της Alberta Ferretti

Backstage beauty: το wet look στο show της Alberta Ferretti

Η πρόταση της σχεδιάστριας για την Άνοιξη 2013 από τα χέρια του Guido, Creative Consultant της Redken

Για την επόμενη σεζόν, η Alberta Ferretti πρότεινε δημιουργίες αέρινες, ρομαντικές, από σιφόν και δαντέλα, σε κρεμ και teal, και ο διάσημος hairstylist Guido, με την ομάδα της Redken δημιούργησαν ένα χτένισμα απόλυτα ταιριαστό και καλοκαιρινό.

«Δημιουργήσαμε έναν τύπο wet look σήμερα, με τα μαλλιά χτενισμένα προς τα πίσω, ένα χτένισμα απαλό και θηλυκό» εξήγησε ο Guido. «Ξεκίνησα με νερό, φυσικά, ψεκάζοντας τα μαλλιά μέχρι τις άκρες και στη συνέχεια άπλωσα μεγάλες ποσότητες του guts10 της Redken, χτενίζοντας προς τα πίσω, όχι όμως πολύ "αυστηρα", κρατώντας την κίνηση των μαλλιών, που είναι το κλειδί σε αυτό το look. Η αίσθηση είναι πως πρόκειται για ένα χτένισμα πολύ ελαφρύ και ρευστό, σα να είναι θεότητες που αναδύονται από το νερό».


Ιδού πώς δημιούργησε το χτένισμα βήμα βήμα:

- Άπλωσε το guts 10 root targeted volume spray foam σε νωπά μαλλιά, από τη ρίζα μέχρι την άκρη.
- Με μια μεγάλη χτένα, χτένισε τα μαλλιά προς τα πίσω, φροντίζοντας να μην γίνουν sleek αλλά να κρατήσουν τη φυσική τους κίνηση
- Στερέωσε τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά και προς την κορυφή του κεφαλιού και τα άφησε να στεγνώσουν φυσικά, ώστε να δώσει λίγο ύψος.
- Όταν στέγνωσαν τα μαλλιά, αφαίρεσε τα clips και ψέκασε το forceful 23 super strength finishing spray, ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους.
- Τέλος για να δώσει έντονη λάμψη και αυτή την αίσθηση του υγρού αποτελέσματος στα μαλλιά, ψέκασε το shine flash 02 glistening mist.



Διαβάστε ακόμα

Backstage Beauty: το μυστικό λάμψης των μοντέλων

Backstage beauty: το μακιγιάζ στο show της Mary Katrantzou

New York Fashion Week: sexy ponytails στο show του Marc Jacobs