Backstage beauty: μοβ χείλη στο show του Haider Ackermann

Backstage beauty: μοβ χείλη στο show του Haider Ackermann

Επιτέλους και μια πρόταση κόντρα στο κόκκινο 

«Δεν το σκέφτομαι πολύ- είναι ένστικτο» είπε ο makeup artist Stephane Marais στο style.com για το χρώμα των χειλιών που πρότεινε στο show του Haider Ackermann για την Άνοιξη 2013. «Ταιριάζει με τη συλλογή και είναι διαφορετικό από όσα έχετε δει μέχρι σήμερα».


«Θα μπορούσε να ήταν καταστροφή αλλά τελικά πέτυχε» είπε για τα βιολετί χείλη που δημιούργησε με μια ιδιαίτερη τεχνική: άπλωσε με το δάχτυλό του στα χείλη των μοντέλων το Pigment της MAC στη απόχρωση Violet, που αποτελείται ουσιαστικά από δύο ιριδίζοντα χρώματα, μπλε και μοβ της λεβάντας.« Όσο πιο πολύ το τελειοποιείς αυτό το χρώμα, τόσο περισσότερο εντυπωσιακό γίνεται» είπε ο Marais, αναμειγνύοντας πούδρα με το Lipmix, Burgurndy και το μολύβι χειλιών Chromagraphic Lip Pencil, Rich Purple-και τα δύο της MAC.


Ένα τόσο ιδιαίτερο, φουτουριστικό χρώμα θα μπορούσε να εύκολα να γίνει παγίδα όμως ο Marais την απέφυγε, κρατώντας το υπόλοιπο μακιγιάζ εντελώς μινιμαλιστικό. Στο πρόσωπο άπλωσε το φον ντε τεν Face and Body Foundation της MAC, στα ζυγωματικά πέρασε μια ιδέα του Cream Colour Base, Shell για φυσική λάμψη ενώ στα μάτια άπλωσε την Iridescent Powder, Silver Dusk κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων για να δημιουργήσει ένα σχεδόν "υγρό" αποτέλεσμα. Ειδικά για τα φρύδια, ο Ackermann ζήτησε να δείχνουν "νευρικά" και για να το επιτύχει, ο Stephane Marais "έσβησε" το φυσικό τους τόξο απλώνοντας διαδοχικά τις σκιές Coquette, Concrete και Brun της MAC και δημιουργώντας ένα σχήμα που θυμίζει "φτερό πουλιού", όπως είπε ο ίδιος. «Είναι rock αλλά πολύ chic», συμπλήρωσε.



Διαβάστε ακόμα:

Backstage beauty: το '60s χτένισμα στο show του οίκου Moschino

Backstage beauty: ο απόλυτος μινιμαλισμός στο show της Jil Sander

Συγκλονιστικά κόκκινα χείλη στο show της Prada για την Άνοιξη 2013