Backstage beauty: το μακιγιάζ του οίκου Chanel για την Άνοιξη 2013

Backstage beauty: το μακιγιάζ του οίκου Chanel για την Άνοιξη 2013

Ο Creative Director, Peter Philips, εξηγεί βήμα βήμα πώς το δημιούργησε

«Αυτή τη σεζόν, η λέξη που μας έδωσε ο Karl Lagerfeld ως κατεύθυνση στο look, ήταν "λάμψη"», είπε ο Peter Philips, προσθέτοντας πως το μεταλλικό παρκέ στο studio του Kaiser ήταν η αφετηρία για να δημιουργήσει την πρόταση της επόμενης σεζόν αλλά και ένα αντικείμενο πόθου για το νεσεσέρ μας: τη νέα σκιά Illusion d'Ombre Long-Wear Luminous Eyeshadow.


Πρόκειται για ένα κρεμώδες pigment, αέρινο σαν σουφλέ, που μόλις αγγίζει τα μάτια αφήνει ένα διάφανο χρώμα, όμως απλώνοντας διαδοχικές στρώσεις μπορείς να χτίσεις την ένταση του χρώματος και σε αυτό το show, έκανε το ντεμπούτο της μια νέα απόχρωση στο χρώμα της πλατίνας. Ο Philips την "δούλεψε" μέχρι τα φρύδια, το σχήμα των οποίων τονίστηκε με το μολύβι Crayon Sourcils. «Ουσιαστικά ξεκίνησα απλώνοντας πρώτα τη μάσκαρα Inimitable Intense, Noir» είπε ο διάσημος makeup artist, αφού όμως είχε προετοιμάσει την επιδερμίδα με το φον ντε τεν Vitalumiere Satin Smoothing Fluid Makeup της Chanel. Στη συνέχεια πέρασε άλλες τρεις στρώσεις μάσκαρα, για να δώσει ακόμα περισσότερη ένταση.


«Είναι βαρύ μακιγιάζ όμως σε ένα τέτοιο show, πρέπει να κάνουμε ένα look που να φαίνεται, να γράφει», εξήγησε ο Peter Philips ο οποίος έδωσε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο βλέμμα με το μαύρο μολύβι Stylo Yeux Waterproof Long-Lasting Eyeliner, Ebene και το εσωτερικό των κάτω βλεφάρων με το σκούρο γκρι μολύβι Le Crayon Kohl, Graphite. Η λάμψη έπαιξε και στα χείλη, όπου πρώτα άπλωσε το κραγιόν Rouge Allure στην απόχρωση Gracile, ένα πολύ απαλό ροζ, και στη συνέχεια το lip gloss Lèvres Scintillantes Glossimer, Plaisir σε διάφανο ροδακινί.



Διαβάστε ακόμα:

Coco Noir: το νέο αρωματικό αριστούργημα του οίκου Chanel

5 tips μακιγιάζ για να δείχνετε ξεκούραστη στη στιγμή!

Backstage Report: το look του οίκου Chanel για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2013