Poetry in motion: Το χτένισμα στο show του Issey Miyake

Poetry in motion: Το χτένισμα στο show του Issey Miyake

Ο Eugene Souleiman, Global Creative Director της Wella Professionals,εξηγεί πώς το δημιούργησε και με ποια προϊόντα

Ένα από τα υφάσματα που χρησιμοποίησε ο Issey Miyake στο show του για την Άνοιξη 2013 ενέπνευσε τον Eugene Souleiman για το χτένισμα που είδαμε στο catwalk: «Παρόλο που η συλλογή αυτή είναι γεμάτη χρώματα και prints, αυτό που τραβούσε το μάτι στην πραγματικότητα ήταν η κίνηση των ρούχων που φαίνονταν σαν να χορεύουν στην πασαρέλα. Θέλησα λοιπόν να δημιουργήσω ένα χτένισμα που θα έμοιαζε με την κίνηση του ελατηρίου και θα αιχμαλώτιζε αυτή την κίνηση», είπε ο διάσημος hairstylist και Global Creative Director της Wella Professionals.


«Η συλλογή του Issey Miyake είναι πάντα εξαιρετικά εγκεφαλική και αυτό ήθελα να εκφράζεται και στο χτένισμα, όμως συγχρόνως ήθελα δώσω στα μαλλιά μια ανάλαφρη αίσθηση, σαν το styling να έχει γίνει από τα στοιχεία της φύσης. Τεχνική αλλά και συναίσθημα». Το τελικό αποτέλεσμα έδινε την αίσθηση ότι τα μαλλιά ήταν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, καθώς συνδύαζαν την σκληρή και την απαλή υφή με μια αιθέρια θηλυκότητα, μοναδική για κάθε κορίτσι.

Δείτε πώς δημιούργησε το look, βήμα βήμα και ποια προϊόντα χρησιμοποίησε:


1.Αρχικά λούστε και ενυδατώστε τα μαλλιά σας με τη σειρά Wella Professionals Enrich Shampoo and Conditioner.
2.Στεγνώστε τα, ψεκάστε τη λακ φιξαρίσματος Wella Professionals Ocean Spritz στις ρίζες και κάντε μασάζ με τα χέρια σας.
3.Στεγνώστε τα μαλλιά στις ρίζες και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα τύπου vent για να σηκώσετε ψηλά τα μαλλιά στις ρίζες και να τα τραβήξετε μακριά από το πρόσωπο.
4.Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία σε όλο το κεφάλι χρησιμοποιώντας τη λακ φιξαρίσματος Wella Professionals Ocean Spritz και ψεκάζοντας στα μαλλιά τούφα-τούφα έως ότου πάρουν τον όγκο που θέλετε.
5.Μόνο με τα χέρια σας τραβήξτε τα μαλλιά σας προς τα πίσω και φτιάξτε μια αλογοουρά στη μέση περίπου του κεφαλιού στο πίσω μέρος.
6.Τραβήξτε την αλογοουρά προς τα πίσω και δέστε την με μια τούφα για να σχηματίσετε ένα «κοτσάκι».
7.Τραβήξτε την υπόλοιπη αλογοουρά προς τα κάτω και πάνω από τον μικρό κότσο και περάστε ένα λάστιχο και στερεώστε ξανά την αλογοουρά.
8.Χωρίστε την υπόλοιπη αλογοουρά σε δύο μέρη και χωρίστε κάθε μέρος ξανά σε δύο ενώστε τις δύο τούφες μαζί ξανά κι έπειτα δέστε τις. Επαναλάβετε και με τις δύο αλογοουρές.
9.Απλώστε τη λοσιόν για πιστολάκι Wella Professional Perfect Setting στις τούφες, στη συνέχεια, εφαρμόστε θερμότητα πρώτα με ένα πιστολάκι και μετά με ένα ψαλίδι.
10.Αφήστε τις τούφες να σταθούν κι έπειτα προσεχτικά αφήστε τις τούφες της αλογοουράς και βουρτσίστε με μια βούρτσα με απαλές τρίχες για το φινίρισμα.