Backstage Beauty: το μακιγιάζ στο show του Πάνου Απέργη, στο AXDW 2012

Backstage Beauty: το μακιγιάζ στο show του Πάνου Απέργη, στο AXDW 2012

Βρεθήκαμε στα παρασκήνια και μάθαμε πώς δημιούργησε το look ο Εμμανουήλ Αποστολάκης, με την Make Up For Ever

«Η συλλογή του Πάνου Απέργη είχε σαφείς επιρροές από την Αφρική και έθνικ στοιχεία, τα κοριτσια περπάτησαν στο catwalk με τυρμπάν, οπότε αυτό που επιλέξαμε ήταν ένα μακιγιάζ εντυπωσιακό και θηλυκό, επικεντρωμένο στο χρώμα», μας είπε ο Εμμανουήλ Αποστολάκης, Επίσημος Make Up Artist της Make Up For Ever και μας εξήγησε πώς δημιούργησε το look βήμα βήμα:



1. Επειδή στοχος ήταν μια τέλεια, ηλιοκαμμένη επιδερμίδα, χρησιμοποίησα ως βάση το Face and Body Foundation της Make Up For Ever.
2. Χρησιμοποίησα την Bronzing Powder στα ζυγωματικά και τους κροτάφους και για έξτρα λάμψη, πέρασα μια πολύ ελαφριά στρώση μπρονζέ highlighter Uplight, ακριβώς πάνω από το κόκκαλο των ζυγωματικών.
3. Στα μάτια, άπλωσα την σκιά Aqua Cream No 22, σε ένα υπέροχο σμαραγδί χρώμα, σε όλο το κινητό βλέφαρο μέχρι το κόκκαλο κάτω απο τα φρύδια και προς τα έξω, ώστε να δώσω ένα glam αποτέλεσμα. Για να γίνει πιο "γατίσιο" το βλέμμα, τόνισα το περίγραμμα των ματιών -και το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου- με το μαύρο μολύβι Aqua Eyes, το οποίο τράβηξα προς τα έξω. Στη συνέχεια άπλωσα μια πολύ ανοιχτή θαλασσί σκιά στο τόξο κάτω από τα φρύδια τραβώντας την προς τα έξω, ώστε να ντεγκραντάρει το χρώμα, και με την ίδια σκιά έδωσα γυαλάδα στην εσωτερική γωνία των ματιών.
4. Ολοκλήρωσα το μακιγιάζ των ματιών με πολλές στρώσεις μαύρης μάσκαρα Smoky Lash, που δίνει στις βλεφαρίδες πλούσιο χρώμα, και δημιουργεί ένα τρισδιάστατο, σούπερ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
5. Με το μολύβι χειλιών C1, σε nude απόχρωση, βελτίωσα το περίγραμμά τους και μετά, άπλωσα το κραγιόν Rouge Artiste No 12, σε επίσης nude τόνο. Έδωσα ζωντάνια, διάφανο χρώμα και λάμψη στα χείλη περνώντας ένα κοραλί lip gloss με χρυσαφένια pigments.


«Όσο και αν φαίνεται θεατρικό-γιατί μην ξεχνάμε πως πρόκεται για ένα look που θέλουμε να "γράφει" πάνω στο catwalk- είναι απόλυτα φορέσιμ»ο, μας είπε στο τέλος ο Εμμανουήλ. «Το μονο που χρειάζεται είναι να σβήσετε την ένταση από την σκιά στα μάτια, απλώνοντάς την πολύ καλά. Επίσης, δοκιμάστε να αναμείξετε το φον ντε τεν σας με μια μικρή ποσότητα highlighter, για να επιτύχετε ομοιόμορφη, σούπερ λαμπερή επιδερμίδα- αυτό είναι ένα trick που θα λατρέψετε τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα βραδινό μακιγιάζ!»


Info: O Εμμανουήλ Αποστολάκης και η Make Up For Ever, υπογράφουν τα looks όλων των σχεδιαστών που συμμετέχουν στην Athens Xclusive Designers Week 2012. Όλη τη γκάμα της Make Up For Ever, θα τη βρείτε αποκλειστικά στα Sephora.



Διαβάστε ακόμα:

Athens Xclusive Designers Week: Το Queen.gr μπήκε στο σπίτι του Πάνου Απέργη και είδε πρώτο τα νέα σχέδια!

Backstage beauty: το look στο show του οίκου Aslanis στο AXDW 2012

Athens Xclusive Designers Week: Δείτε φωτογραφίες από το show του οίκου Aslanis