Τα πιο hot trends στα μαλλιά για την Άνοιξη 2013

Τα πιο hot trends στα μαλλιά για την Άνοιξη 2013

Ο Guido Palau, διάσημος hair stylist και Creative Consultant της Redken, μίλησε στη Vogue μετά τα fashion weeks

Ο Guido Palau είναι από τους πιο ταλαντούχους hair stylists, δουλεύει backstage στα μεγαλύτερα fashion shows και μετά το τέλος των fashion weeks μίλησε στη Vogue για τις τάσεις της επόμενης σεζόν και όχι μόνο.


Τα trends για την άνοιξη/καλοκαίρι 2013
«Σε γενικές γραμμές, τα μαλλιά είναι πολύ πιο φυσικά, μίνιμαλ, θυμίζουν περισσότερο τα 90s. Οι σχεδιαστές είναι πολύ συγκεκριμένοι για το πώς θέλουν τα χτενίσματα- για παράδειγμα, όταν τα ρούχα είναι πολύπλοκα, τα μαλλιά πρέπει να είναι cool και απλά. Και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά.»


Τα shows αυτής της σεζόν που απόλαυσε περισσότερο...
«Μου αρέσουν όλα και αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά αυτή τη σεζόν, το show του Jean Paul Gaultier είχε πολύ fun (κάθε μοντέλο ήταν ντυμένο σαν pop icon, με περούκα που να ταιριάζει στο στυλ του). Ο κόσμος ήταν ενθουσιασμένος, φώναζε και χειροκροτούσε και μου θύμιζε πώς ήταν κάποτε τα fashion shows, όταν ξεκίνησα να δουλεύω σε αυτά.»


Τα βασικά προϊόντα που χρησιμοποίησε στο backstage...
«Το "φυσικό" look που συζητάμε, στην πραγματικότητα θέλει αρκετή δουλειά, για να δημιουγήσεις δηλαδή αυτή την υφή στα μαλλιά, σαν να έχει γίνει πιστολάκι δυο μερες πριν. Δύο προϊόντα της Redken, το Powder Refresh 01 και το Powder Grip 03, είναι ιδανικά για αυτό το αποτέλεσμα. Δίνουν ένα όμορφο ματ τελείωμα, που ήταν το ζητούμενό μου.»


Αν θέλαμε να επιλέξουμε ένα μόνο στυλ μαλλιών για την επόμενη σεζόν...
«Θα προτεινα μια θηλυκή χωρίστρα στο πλάι, που πέφτει στο πρόσωπο (όπως ειδαμε στα shows των Valentino, Chloe, Louis Vuitton) και που είναι η αγαπημένη μου. Είναι πολύ φρέσκο και πιο θηλυκό look από μια αυστηρή χωρίστρα στη μέση και είναι εύκολο να το φτιάξουν όλες οι γυναίκες.»