10+1 έξυπνα tips μακιγιάζ που θέλετε να ξέρετε!

10+1 έξυπνα tips μακιγιάζ που θέλετε να ξέρετε!

Τα μάθαμε από τον European Makeup Artist του οίκου Yves Saint Laurent, Fred Letailleur, και σας τα μεταφέρουμε

ysl2
touche1
ysl4
ysl3

Την προηγούμενη εβδομάδα ο διάσημος makeup artist του YSL, Fred Letailleur, ήρθε στην Ελλάδα και περάσαμε μαζί του ένα υπέροχο απόγευμα στο Prive Makeup Party που διοργανώσαμε για τις Βασίλισσες του Queen.gr. Εννοείται πως δεν θα αφήναμε τέτοια ευκαιρία χωρίς να την εκμεταλλευτούμε απολύτως, οπότε ξεκλέψαμε λίγο χρόνο μαζί του, του ζητήσαμε να μας λύσει απορίες και μάθαμε πολύτιμα και, κυρίως, πρακτικά tips για άψογο μακιγιάζ.

Διαβάστε τη συνέντευξη που ακολουθεί- είμαστε σίγουρες πως θα την απολαύσετε όσο και εμείς!



1. Κόκκινο κραγιόν: πώς θα βρούμε την ιδανική απόχρωση για τον τόνο της επιδερμίδας μας;
Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν το undertone των χειλιών σας: αν είναι καφέ, τότε επιλέξτε είτε ένα βαθύ καφέ-κόκκινο κραγιόν όπως το Rouge Pur Couture Matte 205 του YSL ή κλασικά κραγιόν με μπλε undertones, για παράδειγμα το Rouge Pur Couture 1, που αμέσως θα φωτίσει την επιδερμίδα και το χαμόγελό σας. Αν το χρώμα των χειλιών σας είναι ροζ, επιλέξτε ένα πιο κλασικό κόκκινο ή κόκκινο-πορτοκαλί, όπως το Rouge Pure Couture 21, Indian Sari.
Είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψιν την υφή του κραγιόν σας, ώστε να ταιριάζει στην προσωπικότητά σας: αν θέλετε ένα απαλό άγγιγμα, επιλέξτε ένα λαμπερό stain ενώ αν θέλετε ένα πιο τολμηρό, glam αποτέλεσμα, η ματ υφή και το πλούσιο χρώμα του Pure Couture Matte είναι αυτό που χρειάζεστε.


2. Πώς μπορούμε να κάνουμε το πρόσωπό μας να δείχνει ξεκούραστο, ακόμα και αν έχουμε κοιμηθεί ελάχιστα;
Η δική μου λύση express είναι η εξής: μια σταγόνα του Tοp Secret Beauty Sleep στο πρόσωπο, πριν τον ύπνο αρκεί για να φρεσκάρει την επιδερμίδα. Η υφή του αυξάνει την ενυδάτωση και την κυτταρική ανανέωση ενώ κοιμάστε. Επίσης, το Forever Youth Liberator Serum, είναι ο "διασώστης" της επιδερμίδας σας, όπως και αν έχετε περάσει το προηγούμενο βράδυ. Μια σταγόνα του κάτω από την ενυδατική και θα δείτε αμέσως τη διαφορά στη φυσική λάμψη του προσώπου σας. Στη συνέχεια, απλώστε με τα δάχτυλα το νέο φον ντε τεν Teint Touche Eclat που δίνει τέλεια, φυσική κάλυψη και λάμψη και τελειώστε με το Touche Eclat, που δίνει φως και τελειοποιεί το πρόσωπο.


3. Πώς καμουφλάρουμε τους μαύρους κύκλους αποφεύγοντας το αποτέλεσμα "μάσκας";
Δεν χρειάζεται να καταφεύγετε σε βαριά concealer για να εξουδετερώσετε τους μαύρους κύκλους. Ξεκινήστε απλώνοντας στα μάτια μια σταγόνα του Forever Youth Liberator Eye Serum που τονώνει τη μικροκυκλοφορία και επομένως καταπολεμά το πρήξιμο, ενώ δημιουργεί και μια τέλεια επιφάνεια για το μακιγιάζ που θα ακολουθήσει. Συνεχίστε με ένα Touche Eclat σε undertone που εξουδετερώνει τους δικούς σας μαύρους κύκλους: αν οι κύκλοι είναι καφέ, χρησιμοποιήστε το Touche Eclat 3 σε βερικοκί undetone, αν είναι κόκκινοι δοκιμάστε το Touche Eclat 1.5 σε κίτρινο undertone, οι κύκλοι είναι μπλε το κλασικό roz Touche Eclat 1 θα τους εξουδετερώσει και θα δώσει λάμψη στο βλέμμα. Κάντε blending με μεγάλες κινήσεις από το κέντρο των ματιών προς τα έξω και στο άνω βλέφαρο, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία των ματιών, ώστε να δημιουργήσετε και μια καλή βάση για τις σκιές. Για να τελειοποιήσετε την κάλυψη, χωρίς όμως να γίνει βαρύ το αποτέλεσμα, απλώστε με το δάχτυλο μια ιδέα του φον ντε τεν Teint Touche Eclat στην περιοχή κάτω από τα μάτια, ώστε να κάνετε απόλυτο matching με το χρώμα της επιδερμίδας σας.

4. Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ μας;
Το ότι τονίζετε είτε πάρα πολλά είτε λίγα στοιχεία του προσώπου σας. Πάντα να επιλέγετε ένα χαρακτηριστικό σας και να το αναδεικνύετε με ένα ζωηρό χρώμα. Κρατήστε τα υπόλοιπα neutral. Επίσης, αποφύγετε το εντελώς natural μακιγιάζ γιατί κινδυνεύετε να πέσετε σε ρουτίνα- οπότε, σας προτείνω να ανανεώνετε συχνά την παλέτα που χρησιμοποιείτε και να μην διστάζετε να πειραματίζεστε, όπως κάνετε και με τα ρούχα σας, για να βρείτε νέα χρώματα που σας ταιριάζουν. Αν δεν είστε σίγουρες, υπάρχουν πάντα οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να σπάσετε τους κανόνες.



5. Λατρεύουμε το glam εορταστικό μακιγιάζ του Yves Saint Laurent, Northern Lights. Πώς μπορούμε, όμως, να χρησιμοποιήσουμε τα προΪόντα και για ένα πρωινό μακιγιάζ;
Και εγώ τη λατρεύω αυτή τη νέα συλλογή γιατί είναι ευέλικτη και αναδεικνύει υπέροχα το πρόσωπο στο ψυχρό φως του χειμώνα. Για ένα πρωινό μακιγιάζ, λοιπόν, αναμείξτε το ασημί με το καφέ της παλέτας για να δημιουργήσετε το τέλειο neutral χρώμα για την ημέρα και απλώστε το στο πάνω βλέφαρο. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το χρυσό eyeliner για να αναδείξετε τις βλεφαρίδες σας. Η μάσκαρα Shocking Grey 7 φοριέται άνετα από το πρωί ως το βράδυ και δίνει εξαιρετικό όγκο στις βλεφαρίδες. Επίσης, με ένα πινέλο για ρουζ, αναμείξτε το Polar Light highlighter με λίγη μπρονζέ πούδρα Terre Saharienne και χρησιμοποιήστε το για να αναδείξετε τα ζυγωματικά με έναν φυσικό τρόπο. Βάλτε μια ιδέα χρώματος από το Rouge Pur Couture 25 στα χείλη και από πάνω το απίστευτο, ιριδίζον Blue Golden Gloss 55, για ένα elegant look.


6. Ποιο είναι το απόλυτο must have προϊόν του YSL για το νεσεσέρ κάθε γυναίκας;
Θα έλεγα είτε η μάσκαρα Effet Faux Cils, σε δαμασκηνί αν έχετε πράσινα μάτια, σε μπλε αν έχετε καστανά και σε γκρι αν έχετε μπλε, και οπωσδήποτε το Touche Eclat για τον μοναδικό τρόπο που έχει να δίνει φως στο πρόσωπο. Σας προτείνω επίσης να δοκιμάσετε και το νέο φον ντε τεν Teint Touche Eclat αν θέλετε το απόλυτα διακριτικό, φυσικό, βελούδινο φον ντε τεν που δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα οποιονδήποτε τύπο δέρματος και αν έχετε.



7. Μοιραστείτε μαζί μας αγαπημένα σας tips&tricks ή έξυπνους συνδυασμούς προϊόντων που θα μας λύσουν τα χέρια...
- Όταν χρησιμοποιείτε το Touche Eclat αφήστε ένα χιλιοστό ανάμεσα στη γραμμή των βλεφαρίδων σας και το σημείο που τελειώνει το προϊόν, για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.
- Τα νέα smoky eyes αυτή τη σεζόν μπορούν να γίνουν με ένα ανοιχτόχρωμο eyeliner που κάνει αντίθεση με μια σκιά σε neutral τόνο.
- Η μάσκαρα με χρώμα είναι hot αυτή τη στιγμή, επειδή μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν όλες οι γυναίκες, ειδικά όσες δεν είναι εξοικειωμένες με το χρώμα, για να αναδείξουν τα μάτια τους.
- Όταν επιλέγετε τη μάσκαρα με χρώμα που θα φορέσετε, προτιμήστε έναν τόνο που θα απογειώσει τη σκιά ή το μολύβι που θα χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα: με ένα μπλε μολύβι ταιριάζει μια μωβ μάσκαρα ή με ένα πράσινο eyeliner δένει τέλεια μια μπλε μάσκαρα.