Αποκλειστικά στο Queen: Μυστικά για sexy χείλη από τον οίκο Chanel

Αποκλειστικά στο Queen: Μυστικά για sexy χείλη από τον οίκο Chanel

Από τον ειδικό Dominique Papadopoulos!

Πριν λίγο καιρό o European Training Manager στο μακιγιάζ του οίκου Chanel, Dominique Papadopoulos, ήρθε στην Ελλάδα και είχαμε την μεγάλη χαρά να μας δείξει το ανοιξιάτικο look της Chanel βήμα - βήμα, σε δύο παραλλαγές.

Όμως, δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσουμε να φύγει χωρίς να μάθουμε μερικά ακόμα tips μακιγιάζ! Με αφορμή, λοιπόν, τα υπέροχα κραγιόν και gloss του οίκου, που αυτό το μήνα εμπλουτίστηκαν με νέες εκπληκτικές αποχρώσεις και υφές με τη συλλογή Collection Variation, ο Dominique Papadopoulos μοιράζεται μαζί μας μυστικά για υπέροχα, βελούδινα χείλη!

1. Το πιο σημαντικό όταν ξεκινάτε ένα μακιγιάζ είναι ο καμβάς που θα δημιουργήσετε. Με την τεχνολογία που διαθέτουμε σήμερα, δεν ειναι ανάγκη να αναμειγνύουμε πολλά διαφορετικά προϊόντα - το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε το σωστό φον ντε τεν που ταιριάζει στο προφίλ της επιδερμίδας σας και σας προσφέρει την κάλυψη που χρειάζεστε. Επίσης σημαντικό είναι να δώσετε φως στην επιδερμίδα σας (εδώ χρησιμοποίησα το Blanc de Chanel) και τέλος να απλώσετε μια πολύ απαλή, αέρινη πούδρα για ultra φυσικό τελείωμα, όπως η εξαιρετική Les Beiges που χρησιμοποίησα στο μοντέλο μας.

2. Επιλέξτε το κραγιόν σας ανάλογα με τη διάθεσή σας. Η Gabriel Chanel έλεγε πως το πρωί ξυπνάμε με ένα συγκεκριμένο "χρώμα", το χρώμα της καρδιάς μας. Σύμφωνα με αυτό επιλέγουμε τα χρώματα που θα έχουν τα ρούχα μας και επομένως, το μακιγιάζ μας. Το κραγιόν είναι πολύ σημαντικό, καθώς το focus που κάνουν τα μάτια σε ένα μακιγιάζ είναι κυρίως στα χείλη. Οποτε αν νιώθετε τολμηρές, επιλέξτε μια τολμηρή απόχρωση, αν θέλετε να είστε διακριτική, μπορείτε να πάτε στις ματ αποχρώσεις, που δεν "φωνάζουν". Τα κραγιόν του οίκου Chanel καλύπτουν κάθε πιθανή υφή: ματ, satine, διάφανη ή ημι-διάφανη, και βέβαια glossy- για να επιλέξετε εκείνη που σας εκφράζει κάθε φορα. Προσοχή: αν επιλέξετε ένα έντονο χρώμα για τα χείλη σας, αποφύγετε τη μαύρη μάσκαρα που δίνει πιο δραματικό, έντονο αποτέλεσμα και τελικά κάνει ένα συνδυασμό που δεν αναδεικνύει τη θηλυκότητά σας. Δοκιμάστε μια μπλε-μαύρη μάσκαρα που δίνει την τέλεια ισορροπία.

3. Προσοχή και στο χρώμα που θα δώσετε στα μάγουλά σας. Αν επιλέξετε έντονο κραγιόν, προτιμήστε ένα ρουζ λίγο πιο σκούρο από τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας, από την γκάμα του μπεζ, με το οποίο θα "σμιλεύσετε" τα ζυγωματικά. Η μεγάλη παγίδα είναι πως αν φορέσετε χρώμα και στα χείλη και στα μάγουλα, υπάρχει κίνδυνος να κάνουν άσχημο κοντράστ πάνω στο πρόσωπό σας.

4. Το μολύβι χειλιών θα πρέπει να ακριβώς στον ίδιο τόνο με το κραγιόν σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε το σχήμα των χειλιών σας όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φαίνεται - δεν είναι απλά εκτός μόδας αλλά δείχνει "φτηνό".

5. Τα νέα κραγιόν της Chanel κινούνται γύρω από 3 βασικές αρμονίες: τα natural, τα κοραλί που ειναι ιδανικά για την άνοιξη γιατί ζωηρεύουν την επιδερμίδα και τα κόκκινα χρώματα, όλα σε διαφορετικές υφές: ματ, σατινέ, sheer και gloss για κρυστάλλινη λάμψη.

6. Πώς θα επιλέξετε το κραγιόν που σας ταιριάζει: Αν ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι σταρένιος, έχει περισσότερο κίτρινο δηλαδή, σας ταιριάζουν οι τόνοι του πορτοκαλί αλλά και τα κόκκινα με μπλε undertones. Αν το δερμα σας ειναι ανοιχτοχρωμο, παιξτε με χρώματα που θα ζεστάνουν την επιδερμίδα σας, δηλαδή τα πορτοκαλί αλλά και τα κοκκινα με κίτρινο undertone. Οι αποχρώσεις του μοβ ειναι δυσκολες και κυρίως ταιριάζουν σε σταρένιες επιδερμιδες, οχι στις ανοιχτόχρωμες. Πάντως στις Ελληνίδες ταιριάζουν υπέροχα τα πορτοκαλί, κόκκινα με μπλε undertones αλλά και τα μοβ.

chanel photo1

Τετ-α-τετ με την νέα συλλογή κραγιόν Collection Variation!

Δεν υπάρχει υφή και φινίρισμα κραγιόν που να επιθυμείτε και να μην το βρείτε στην γκάμα του οίκου Chanel. Μια γρήγορη βόλτα από το "χάρτη" του μακιγιάζ του οίκου και συναντάμε: το Rouge Allure, το εμβληματικό κραγιόν κυκλοφορεί σε σατινέ εκδοχή ή με βελούδινο φινίριμα, το Rouge Allure Velvet. Το Rouge Coco είναι elegant και ευκολοφόρετο και γίνεται ακόμα πιο λαμπερό στην εκδοχή Rouge Coco Shine, σε ανοιχτές ή πιο έντονες αποχρώσεις ενώ το Levres Scintillantes είναι ένα εκπληκτικά λαμπερό λιπ γκλος που μαγνητίζει το βλέμμα!

Αυτό το μήνα, η Chanel εμπλουτίζει τις αποχρώσεις των κραγιόν της με 3 αρμονίες που ακουμπούν στα ντελικάτα nude, περνάνε από τα εκρηκτικά ροζ-κόκκινα και φτάνουν στα βαθιά, μυστηριώδη μοβ-δαμασκηνί. Μια παλέτα γεμάτη από λαμπερά, σατινέ ή βελούδινα κραγιόν, lip gloss και μολύβια χειλιών, κάθε ένα από τα οποία έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει το λατρεμένο σας makeup product της σεζόν!