Miroir, Miroir: οι μαγικοί καθρέφτες του Peter Philips για τα νέα κραγιόν Chanel

Ένα «ψυχεδελικό» - και εκθαμβωτικό- short film για τα Rouge Allure που έρχονται

Αυτό που κάνει τον Peter Philips, τον Creative Director του Chanel Makeup, να ξεχωρίζει είναι πως δεν πρόκειται για έναν ταλαντούχο makeup artist μόνο. Είναι ένας καλλιτέχνης που βλέπει πέρα από τα χρώματα και τις υφές, που σε κάθε show εφευρίσκει εκείνο το detail το οποίο θα δώσει την μοντέρνα, συχνά φουτουριστική, διάσταση στα looks του οίκου - με πιο πρόσφατη τα στολισμένα με ημιπολύτιμους λίθους τόξα των φρυδιών που είδαμε στην Φθινοπωρινή συλλογή.

Για τις νέες αποχρώσεις του κραγιόν Rouge Allure (που έρχονται το Σεπτέμβριο) ο Peter Philips δημιούργησε ένα short film «γιατί είμαι μεγάλος fan αυτού του μέσου επικοινωνίας. Ήθελα λοιπόν να κάνω ένα teaser για να ανακοινώσω πως έρχονται νέες αποχρώσεις στη σειρά των Rouge Allure. Και αφορμή για το concept του video υπήρξε ένα συγκεκριμένο παλτό με απλικέ καθρέφτες του Karl Lagerfeld στην Pre-Fall συλλογή Paris-Bombay. Όταν άρχισα, λοιπόν, να σκέφτομαι το short film για τα νέα κραγιόν βρήκα αυτή την ιδέα με τους καθρέφτες συναρπαστική γιατί αποτυπώνει τέλεια τις αποχρώσεις των Rouge Allure, που έχουν κάτι από Ινδία και υπνωτίζουν.

Αυτό που βλέπετε στο πρόσωπο της Inguna δεν είναι μάσκα. Είναι κρύσταλλα και καθρέφτες που τοποθετήθηκαν ένα ένα πάνω στο πρόσωπο, γύρω από έναν κεντρικό καθρέφτη που τοποθετήθηκε πάνω στο μέτωπο ως τρίτο μάτι- μας πήρε 4 ώρες για να το ετοιμάσουμε. Το μόνο χρώμα που υπάρχει είναι τα κραγιόν που αλλάζουν- χρησιμοποιήσαμε πέντε νέες αποχρώσεις του Rouge Allure (που περιλαμβάνουν έντονα βερικοκί, τολμηρά κόκκινα και εκτυφλωτικά φούξια), τις «Pimpante», «Excentrique», «Enjouée», « Exaltée », « Palpitante ». Το μοντέλο μας, η Inguna Butane, ήταν υπέροχη, η ομορφιά της και η υπομονή της έκαναν όλη αυτή την παραγωγή μια ακόμα πιο πολύτιμη εμπειρία για όλους μας» είπε ο Peter Philips.