Teaser: Η συλλογή μακιγιάζ του Karl Lagerfeld για τον Shu Uemura

Και η νέα, πανέμορφη μούσα του

Πριν λίγο καιρό μάθαμε την είδηση πως ο Kaiser ετοιμάζει συνεργασία με το ιαπωνικό brand καλλυντικών, Shu Uemura, και μόλις κυκλοφόρησε ένα σύντομο video που μας δίνει μια πρώτη γεύση της συλλογής που έρχεται.

Κατ'αρχήν γνωρίζουμε τη νέα μούσα του Lagerfeld, την γλυκιά Mon Shu, ένα chic cartoon με άψογο καρέ και μακιγιάζ, που συνδυάζει την γιαπωνέζικη pop κουλτούρα με την ευρωπαϊκή κομψότητα. Η Mon Shu δημιουργήθηκε από τον designer χρησιμοποιώντας προϊόντα από την σειρά μακιγιάζ που δημιούργησε για την Shu Uemura και είναι ένα κορίτσι που «λατρεύει τα έντονα χρώματα και τα στυλάτα αξεσουάρ».

Η συνεργασία αυτή δεν προέκυψε τυχαία: ο Lagerfeld ήταν φίλος με τον διάσημο makeup artist Shu Uemura για 20 χρόνια, ο ένας θαύμαζε τη δουλειά του άλλου και μάλιστα ο διάσημος designer χρησιμοποιούσε το μακιγιάζ του Shu Uemura, όχι με τον τρόπο που φανταζόμαστε αλλά για να σχεδιάζει fashion illustrations «διότι καμιά άλλη εταιρεία δεν έχει τόσο όμορφα χρώματα», δήλωσε ο ίδιος.

Η ιδέα, λοιπόν, να κάνουν μαζί μια σειρά ομορφιάς προέκυψε το 2006, όταν συναντήθηκαν στη γαλλική Vogue. Έξι χρόνια μετά, και με τον Shu Uemura να μην βρίσκεται πλέον στη ζωή, ο Karl ετοίμασε τη συλλογή που περιλαμβάνει όπως βλέπουμε στο video, κραγιόν, blush και σκιές σε έντονα, neon χρώματα και που πρόκειται να λανσαριστεί τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε ακόμα:

Karl, με τη σειρά σου!

Ποια θέλει να μυρίζει σαν φρεσκοτυπωμένο βιβλίο;

Karl Lagerfeld: «η Υψηλή Ραπτική δεν είναι για τους celebrities»