Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Ellen DeGeneres και Portia de Rossi

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Ellen DeGeneres και Portia de Rossi

Όταν οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν ήταν ακόμα εντελώς αποδεκτοί, δύο εντυπωσιακές και ταλαντούχες γυναίκες ένωσαν τις ζωές τους σε έναν λαμπερό γάμο που άφησε εποχή.

Στις 16 Αυγούστου του 2008, μία από τις πιο επιτυχημένες και ταλαντούχες κωμικούς και παρουσιάστριες της αμερικάνικης τηλεόρασης και μία εξίσου διάσημη και ταλαντούχα αυστραλο-αμερικανίδα ηθοποιός, απέδειξαν σε όλο τον κόσμο πως όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται βαθιά και θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους και επίσημα, με παπά και με κουμπάρο που λέμε, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Το γεγονός πως ανήκουν στο ίδιο φύλο, είναι απλά μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Η Ellen DeGeneres και η Portia de Rossi, για τις οποίες και ο λόγος, παντρεύτηκαν το 2008 στην έπαυλη όπου συγκατοικούσαν στο Beverly Hills (αξίας 29εκ. δολαρίων), με μια κλειστή τελετή οργανωμένη από το γραφείο της Mindy Weiss. Στη τελετή παρευρέθηκαν μόλις 19 άτομα, όλοι συγγενείς και στενοί φίλοι των δύο γυναικών, μεταξύ των οποίων και οι μητέρες τους.

Η γαμήλια τελετή έγινε στις 7 το απόγευμα και οι δύο γυναίκες γονάτισαν μπροστά στον αιδεσιμότατο Wayne Dyer, πάνω σε λευκά μαξιλάρια. Αφού αντάλλαξαν τους όρκους που είχαν γράψει η μία για την άλλη και τις βέρες από πλατίνα, σχεδιασμένες από τον Neil Lane, το ζευγάρι σηκώθηκε και περπάτησε χέρι-χέρι στον διάδρομο προς το καλυμμένο με λευκές τέντες αίθριο, στο οποίο θα παρέθεταν δείπνο για τους καλεσμένους.

Το μακρόστενο τραπέζι της δεξίωσης ήταν στολισμένο με τριαντάφυλλα από το Ecuador και κεντρικά διακοσμητικά με κύριο στοιχείο της κρεμ ντάλιες. Το γαμήλιο μενού περιλάμβανε φαγητά αυστηρά χορτοφαγικού χαρακτήρα, προετοιμασμένα από τον προσωπικό σεφ της Ellen, David Silberkleit, μεταξύ των οποίων spring rolls λαχανικών και ορεκτικά από «απομίμηση» κρέατος. Το επιδόρπιο ήταν μια Red Velvet τούρτα, επίσης χορτοφαγικού χαρακτήρα.

Ο πρώτος χορός της Ellen και της Portia ήταν υπό τους ήχους του «Ribbon in the Sky» του Stevie Wonder, μπροστά από μια «βροχή» από φώτα και με background τον φωτισμένο ορίζοντα του Los Angeles.

Λίγο αργότερα, η Ellen έκανε έκπληξη στην Portia, ανεβάζοντας στη σκηνή τον συνθέτη/τραγουδιστή Joshua Radin για να τραγουδήσει τη μπαλάντα «Today», αγαπημένο κομμάτι του ζευγαριού. Μάλιστα, η Ellen είχε γνωρίσει τον Radin μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, και του πρότεινε να τραγουδήσει στον γάμο, αφού είχε απορρίψει προτάσεις από τον George Michael και τον Justin Timberlake.

Μετά τον γάμο, το ζευγάρι παρέμεινε στο Los Angeles καθώς δεν μπορούσαν να φύγουν για μήνα του μέλιτος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μέχρι και σήμερα, πάντως, παραμένουν ένα από τα πιο αγαπημένα και λαμπερά ζευγάρια της αμερικάνικης showbiz, χωρίς ποτέ να έχουν δώσει αφορμή για «κίτρινα» δημοσιεύματα και κρατώντας τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.