Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Η Zsa Zsa Gabor και οι 9 γάμοι της

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Η Zsa Zsa Gabor και οι 9 γάμοι της

Μία ντίβα και εννέα θρυλικοί γάμοι.

 

Η Sári Gábor ή αλλιώς Zsa Zsa Gabor γεννήθηκε το 1917 στην Ουγγαρία και καταξιώθηκε όχι τόσο ως σπουδαία αμερικανή ηθοποιός, όσο ως socialite και μοιραία ντίβα της εποχής. Εστεμμένη Miss Hungary το 1936, το διάσημο κορίτσι ξεφορτώθηκε πολύ γρήγορα της αθωότητά της για να γίνει μία από τις περιβόητες πλανεύτρες του Hollywood. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς έχοντας εννέα γάμους στο βιογραφικό της;

•Ο πρώτος της γάμος έγινε με τον Burhan, ένα τούρκο συγγραφέα, διπλωμάτη και απεσταλμένο του υπουργείου τύπου της Τουρκίας. Παντρεύτηκαν το 1937 και χώρισαν το 1941.

•Μετά ακολούθησε ο δεύτερος γάμος με το γνωστό κληρονόμο της δυναστείας των Hilton, Conrad Nicholson Hilton, το 1942 στο New Mexico. Μαζί έκαναν και ένα παιδί, την Constance "Francesca" Hilton, αλλά χώρισαν λίγο αργότερα το 1947.

•Επόμενος σταθμός, ο ηθοποιός George Sanders και τρίτος γάμος για τη διάσημη ηθοποιό το 1949 στο Las Vegas. Θα χωρίσουν το 1953, αλλά για εκείνη θα είναι πάντα «ο μόνος άντρας που αγάπησε πραγματικά και θα ξαναπαντρευόταν».

•Με τον τραπεζίτη Herbert L. Hutner ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Παντρεύτηκαν τρεις εβδομάδες μετά την γνωριμία τους αφού εκείνος της είχε προσφέρει ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 23 καρατίων. Ούτε αυτός ο γάμος θα κρατήσει κι έτσι το 1966 θα επέλθει και ο οριστικός χωρισμός.

Πέμπτος γάμος για την τσαχπίνα Zsa Zsa με τον Joshua Cosden στο Los Angeles, το 1966 αμέσως μετά το χωρισμό της και δύο δαχτυλίδια αυτή τη φορά για τη ντίβα, ένα διαμαντένιο κι ένα ζαφειρένιο. «Τον ερωτεύτηκα παράφορα κι ας ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά», δηλώνει η ερωτοχτυπημένη ηθοποιός και χωρίζει λίγο αργότερα.

•Τον έκτο της σύζυγό, εφευρέτη John W. (Jack) Ryan, η Zsa Zsa τον γνώρισε αρκετά ανορθόδοξα. Οι δυο τους έμεναν σε γειτονικά σπίτια στο Bel Air και εκείνος την ενοχλούσε με την πυροσβεστική του αντλία. Στο ίδιο σπίτι θα της κάνει πρόταση γάμου το 1975 και θα παντρευτούν στο Las Vegas. Ένα χρόνο αργότερα θα χωρίσουν.

•Ο έβδομος κύριος ήταν ο δικηγόρος Michael John O'Hara, τον οποίο και παντρεύτηκε τρεις μέρες μετά το διαζύγιό της.

•Ο Felipe de Alba είναι ο όγδοος της λίστας, τον οποίο και παντρεύτηκε το 1983 στο Μεξικό. «Με έκανε να βαριέμαι, είναι playboy κι εγώ είμαι μία σκληρά εργαζόμενη ηθοποιός», θα πει για το σύζυγό της αφού πρώτα τον έχει χωρίσει.

•Ο ένατος και τελευταίος σύζυγος της περίφημης Gabor ήταν ο Frederic Prinz von Anhalt, ή αλλιώς Hans Robert Lichtenberg, τον οποίο και παντρεύτηκε το 1986 στο Los Angeles. Μάλιστα, όταν ξέσπασε σκάνδαλο και αποκαλύφθηκε η παράλληλη σχέση του με την Anna Nicole Smith, εκείνος είπε, «η γυναίκα μου με αγαπάει όπως και εγώ. Μπορεί να είναι τρελή, αλλά κι εγώ έκανα ένα λάθος και θα το ξεπεράσουμε μαζί».